Георги Харизанов пише открито писмо до Човека зад Гинка

Човеко зад Гинка, който и да си ти. Явно имаш пари. Много. И искаш да ги инвестираш. Дотук добре. Само че парите ти не стават за пряка инвестиция, защото или са със странен произход, или самият ти имаш странна биография. Което не е добре, а и трудно /невъзможно, в кратък срок/ се променя.

Поради което ти е бил нужен токов предпазител. Или бушон, да е по-разбираемо за читателите. Което, с оглед на нежеланието ти да излизаш на светло, е разбираемо. Само че си избрал изключително нелеп и неподготвен предпазител /бушон/, способен да спечели моментално световен конкурс за най-некадърен предпазител /бушон/. Което е неразбираемо, защото явно си човек възможности и акъл.

Зает в отстрелването на местни конкуренти и спечелването на търга в Чехия, явно си забравил че в един момент всички камери и микрофони в тази земя като човешка длан ще се забият в лицето на Гинка. Което е разбираемо. Но с много малка част от 320-те милиона евро можеше да наемеш човек, дори един единствен човек, който да научи Гинка що е то бизнес, офшорка, финансиране, самоучастие, риск, залог, допълнително обезпечение и управление на държавно гарантиран монопол върху услуга с държавно регулирана цена. Защо не си го направил е тотално неразбираемо.

Докато ти, човеко зад Гинка, умело движиш международните дела, Гинка можеше да е дала няколко интервюта в които да изработи публично поведение, да ни убеди в аванс че разбира поне нещо от енергетика и управление на среден и едър бизнес, да каже някоя и друга критична дума за липсата на реформи в сектора и да звучи независимо и смело. След което в деня, в който ти, човеко зад Гинка, беше избран за купувач, целокупният български народ да не изпадне в нелечимо недоумение как така несъществуваща госпожа от пазарджишко осъмва като енергийна милиардерка.

Защото Гинка свирепо те издъни, човеко зад Гинка. Първо те пратиха при словашки магнат, после в СИК, после в Грузия и Парадайз Пейпърс. Направо те разкатаха. В отговор на което вие първо пуснахте едно предварително разписано менте в БТА, после още по-странно рандеву в една национална телевизия, после едно още по-странно в друга. С което не само не отговорихте на въпросите, а поставихте още сто. И все без отговор.

Заради теб, човеко зад Гинка, цяло едно правителство се сблъска с тежък имиджов проблем. Който е почти нелечим на този етап. И заради който имиджов проблем сделката ти ще иде в канавката. Двама премиери се репликират, зам.министър праща документи, те пък /документите/ били една страничка. Все заради теб и Гинка.
На моменти сделката и всичко около нея изглеждаше толкова тъпо, че за миг се усъмних да не би цялата работа наистина да е авторство на Гинка. Но после пак изгледах интервютата и ми мина.

Та, човеко зад Гинка, да ти имам сделката и милионите. Дано успееш да ги опазиш и да си ги харчиш със здраве. Въпреки че ако правиш бизнес по този начин, определено не съм оптимист.

Хубавото е, че покрай теб отново ще видим кой кой е. Кои политически лидери проумяват нещо и кои се литкат от жълти изрезки. Кои издания знаят, че и трите ЕРП-та подават планово заявление за цени до 31-ви март, и кои ще пляснат заглавие „ЧЕЗ поискаха увеличение на цената“. Кои лидери искат тук да продължат да идват чужди инвеститори и кои искат България да изглежда като талибанска губерния, която забранява, изземва и национализира с извънредно законодателство.
Та в някакъв смисъл ти благодаря, човеко зад Гинка.

И за маските, и за това че ни изнесе този безценен урок по „Как НЕ се прави бизнес“.

Чао. И да си пазиш парите. Ще ти трябват.

От Фейсбук със съгласието на автора

32 Comments

 1. Ало анализатора,никой не стои зад чистачката.
  Назначиха я да помете инвестиционните сделки.

 2. Жоро, най-добрия вариант за теб е да целуваш топките (за тенис) на Борисов. Стой си на това ниво и целувай, целувай…..

  • Не мога да разбера само едно нещо.Защо Харизанов пише писмо на Бойко Борисов.Нали го познава лично и може да му се обади и да му каже каквото има да му каже???

    • Никъде не пише че е до Борисов.Просто Борисов е зад сделката.Това е единственото ясно нещо добтози момент.

  • Не мога да разбера само едно нещо.Защо Харизанов пише писмо на Бойко Борисов.Нали го познава лично и може да му се обади и да му каже каквото има да му каже???

 3. Каква злоба, какво нещо.Просто ме е срам, че съм българка.Много елементарно ниво.

 4. Каква злоба, какво нещо.Просто ме е срам, че съм българка.Много елементарно ниво.

 5. Повечето от коментиралите са Гинки!А Г. Харизанов е умен човек, професионалист и на всичкото отгоре ЧЕСТЕН и обича България!

  • Вие сте все най- умните и най- великите.

 6. ЗАГЛАВИЕТО НЕ ПРАВИЛНО А ТРЯБВА ДА ПИШЕ ДО БОРИСОВ ТОВА Е ЧОВЕКА ЗАД ГИНКА

   • Абе вие наистина сте като папагалите повтаряте едно и също зад тази сделка ако стоеше ББ той нямаше да си намери печен човек и вие нямаше да разберете нищо както стана с Енерго-про .Нощом е казала Нинова това е вярното .

   • #бат ви Бойко – чети, пък ако не можеш да четеш има и други начини да разбереш малко повече за нещата които коментираш…
    https://youtu.be/j0–b_DU0IA

 7. Нещо не се връзва историята с некадърният човек зад Гинка . Гинка няма как да е бушона и вероятно сделката не е предвидено да се състои поначало . Гинка е полезната идиотка ,която е повярвала че ще има сделка и нещо ще препечели .Гинка не е план А . Човекът не се е надявал да се осъществи . Тогава защо е този театър. Ами сещайте се . Държавата това съм Аз. И какво става с акциите на ЧЕЗ по борсите ? Сигурен съм че далаверата е изпипана и много по-голяма . В крайна сметка имаме един съмнителен меко казано чешки милиардер и една безспорна българска Мутра . Никак не са прости и имат пари да си купят ако не им стига достатъчно акъл .

  • За момента, единственият адекватен коментар!

   • За момента, единственият адекватен коментар!

 8. Свикнали с беззаконие някои ,като този „човек зад Гинка“,отдавна се мислят за безнаказани,независимо от мнението на „матряла“,а и количество разум на този човек явно не много-много се различава от нейния…Странно,как подалата оставка министърка ТЕМЕНУЖКА не е предвидила подобна развръзка; да се заподозре количество разум и интелект при нея досущ като на тази Гинка ,някак не се връзва с досегашният и имидж,макар и да не е на необходимото ниво,и само някакви ДРУГИ интереси са могли да я накарат да не се намесва в така се получила ТРАГИКОМЕДИЯ с неизвестни последици – на международно вече ДЕРЕДЖЕ на страната.

 9. Прочете ли материала комплексарска комунистическа отрепка.Никъде не пише нищо за Г.Харизанов.Това,че от вчера си се научил да споделяш линкове не те прави IT специалист.Пий си хапчетата.

 10. га че човекот зад Гинка най-напред се скри зад Дг.жендърската конвенция ,сетне зад Народния съд и какво ли не+?…

 11. Георги Харизанов пише открито писмо до Човека зад Гинка Бойко Борисов.

 12. Харизанов успя ли най-накрая да завърши Вишу?

  • До кога неграмотни хора ще пишат коментари и ще изказват мнение по различни проблеми в обществения и полиъически живот,и давам пример с коментиралия писмото на Г.Харизанов завършил ли е,,ВИШУ,,Аман от драскачи!

  • Защо си мисля, че този харизанов беше свързан с канализацията?

Коментарите са ограничени.