Проруски сили подкопават европейския образ на България

Коритаров

Георги Коритаров, „Свободна зона в 9 без 2“

Лидерът на Атака Волен Сидеров нападна един от журналистите в Българската национална телевизия Горан Благоев с предизвикателния въпрос дали още работи в обществената телевизия, тъй като е агент на соросоидни общества.

И още нещо каза Сидеров. Каза, че в коалицията на „Обединените патриоти“ има проблем.

Че има проблем в коалицията „Обединени патриоти“, това се вижда и с просто око. Атака е проводник на неприкрита проруска пропаганда и опит да подчини политиката на коалицията, а дори и на България на все по-отчетливи интереси в полза на Кремъл, в полза на това, без каквито и да е аргументи да се говори на още по-висок глас за сваляне на санкциите срещу Русия, в полза на това, без каквито и да е било аргументи да се твърди, че Крим принадлежи на Руската федерация, след като той беше окупиран и анексиран против всякакви правила и норми на международното право.

Коалицията „Обединени патриоти“ наистина има проблем. Това е проблемът на опита да се пренаписват ценностите и историята на българския демократичен преход. Ако навремето Джордж Сорос и неговото „Отворено общество“ бяха символ на институции, създадени в името на толерантността, приятелството и падането на всякакви граници в общуването между хората, то днес опитът на Атака и на противниците на либералната демокрация се свежда до това отвореното общество да бъде обявено за враждебно на националните държави.

Този проблем в коалицията „Обединени патриоти“ е очевидно и проблем в управляващата коалиция на България, защото обвързването на европейска партия на гражданите, каквато е ГЕРБ с формация с участието на Атака означава отварянето на вратата за непрекъсната проруска дестабилизация, за всякакви подводни камъни, препятствия и проблеми, които стават все по-сериозни и все по-компрометиращи за образа на България.

3 Comments

  1. Тръгни от името и ще разбереш,що за стока е „атака“като си е объркала посоките на компаса си ,или лявата с дясната при бъркането в джоба.

  2. Коритото пак заработи малко от соросовите милярди,на националните интереси – майната им.

  3. Препятствията стават все по-сериозни, но Атака би продуцирала още повече нестабилност, ако е извън управлението.

Коментарите са ограничени.