Бат’ Сали глобен 3 хил. лв. за хулиганство

Бат Сали Снимка: bTV
Бат Сали Снимка: bTV

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев – Бат’ Сали е глобен с 3 хил. лв. заради хулиганство. Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно. Методиев е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба. Преди това той бе осъден на 6 месеца условно.

Той беше обвинен в хулиганство, защото отказал да спре на полицейска проверка в Костенец през май 2016 г., припомня в. „Сега“.

Полицейски екип от местното РПУ му подал сигнал със стоп-палка, но вместо да спре той помахал на служителите и увеличил скоростта. Малко след това полицаите спрели бус, в който пътували седем човека и им поискали личните документи за проверка. Един от тях нямал лична карта и полицаите започнали да му съставят акт. Тогава един от пътуващите се обадил на Методиев, депутатът се върнал, извадил служебната си карта и поискал обяснения защо се съставя акт.

„Междувременно той се обадил по телефона на началника на РУ – Костенец, като му заявил, че негови подчинени служители са спрели на входа на гр. Костенец микробус с футболисти от футболния отбор на ромите от Самоков и че съставят акт на един от тях. Началникът на РУ Костенец му обяснил, че полицейските служители си вършат работата и го помолил да продължи по пътя си и да не нарушава обществения ред. Малко след това Методиев пристигнал при полицейските служители, приближил се до актосъставителя и назидателно и на висок тон започнал да пита и да иска обяснение защо съставят актове на „неговите хора“. Извадил картата си на народен представител и започнал да я размахва пред полицаите, като показно и заплашително афиширал пред тях качеството си на народен представител“, твърдят от прокуратурата. В обвинителния акт се посочва, че депутатът „на няколко пъти изпускал картата и документите си на земята, след което ги събирал, говорел провлачено и лъхал на алкохол“. „Поискал от служителите на МВР, грубо и на висок тон, отчет за цялостната дейност през дежурството, поискал също така да му предоставят всички съставени от тях актове. Полицаите му отказали, като му обяснили, че има съответен ред за това. Методиев отправил заплаха към полицейските служители, като им казал, че „ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни“, твърдят разследващите.

1 Коментар

Коментарите са ограничени.