БНТ: Поведението на Сидеров е неприемливо и провокация към свободата на словото

БНТ1 излезе с остра декларация срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който си позволи в ефир обиди и намеци за работното място на журналиста Горан Благоев.
В нея се казва:

„На 12 март в предаването „Още от деня“ председателят на ПГ на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев. Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил.

Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия. Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването „Вяра и общество“ и екипа, който го създава“.

6 Comments

  1. Сидеров има право на свое мнение.
    Що се отнася до свободата на словото,никой не забранява на
    БНТ да хвали управляващите.

  2. … от цялата работа е, че Тиквата отново ще го отнесе и па няма да изкара Мандата от простотия, и па сички ще му се сюеят на простотията и некадърността.

  3. Сидеров е всеизвестен; само глупак може първо да го покани за участие, а после да се оплаква от резултатите на това негово участие.
    А що се отнася до така наричаната свобода на словото, тя важи абсолютно еднакво за всички. Не може по никакъв начин журналистиката да се третира като някакъв едва ли не резерват на свободата на словото. Нещо повече – Благоев е ЩАТЕН журналист в БНТ и не може за работа, срещу която получава заплата, да си приказва каквото нему се харесва и каквото той смята за правилно. Предаването му е НЕхристиянско и вредоносно за общественото възпитание.

Коментарите са ограничени.