Борисов: Нека се извади всичко за ЧЕЗ (видео)

Бойко Борисов на Министерски съвет Снимка: МС

Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам.

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Преди заседанието на кабинета днес той посочи, че правителството не е пречило на нито едно от електроразпределителните дружества и само е искало  да спазват договорите и ангажиментите си. Имало е проверки и на трите ЕРП-та, включително КЕВР и прокуратурата са вземали отношение, добави той, цитиран от БТА.

Нека това да се занесе в парламента и да се покаже, защото не става въпрос за харесване или нехаресване, а за изпълнение на ангажименти, каза премиерът, като поръча на  министри от кабинета да подготвят документи, свързани с дейността и приватизацията на  ЧЕЗ. „От ръководството на ЧЕЗ разбрах вчера, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам, няма как тогава да имам нещо общо с тази сделка“, каза Борисов.

Депутатите създадоха днес временна анкета комисия, която да проучи приватизацията и бъдещата сделка с активите на ЧЕЗ – България.