Министър Радев: Двамата работници от „Арсенал“ са били в помещение, в което не е трябвало

Министърът на МВР Валентин Радев. Снимка от бТВ

Двамата работници са били в помещение, в което не е трябвало. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев за инцидента в завод „Арсенал“, при който загина работник, а друг беше ранен.

Това съобщи агенция „Фокус“.

„Съгласно мерките за безопасност трябва да бъдат отвън. Управлението на процеса е изнесено отвън, има табло с бутони“, посочи министърът. „Тепърва ще става ясно защо са били вътре, но са нарушили технологичната дисциплина“, заяви той.

„Не е имало взривове в Завод „Арсенал“, запалила се е една бъркалка. Това е помещение, в което се работи дистанционно“, поясни той. Министърът уточни, че сместа в бъркалката е на барутна основа, запалила се е и е обгорила работниците. „И в този завод, и на други места инцидентите са от човешка грешка, от неспазване на правилата“, изтъкна вътрешният министър.

„Служба КОС ще провери, ще дадем и нашето становище. Служба в социалното министерство също ще провери дали са спазени правилата. Тогава ще се каже какво е спазено и какво не е“, каза още той.