Недялко Йорданов представя „67 сутрини“ в Националната библиотека

Премиерата на стихосбирката „67 сутрини“ на Недялко Йорданов ще събере почитателите му на 20 март от 18 часа в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Събитието е част от програмата на клуб „Писмена“ на авторитетната институция. Клубът съществува от година и половина и вече 25 именити наши автори са били негови гости. Сред тях са Георги Константинов, Валентина Радинска, Маргарита Петкова, Мадлен Алгафари, Милен Русков, журналистът Светослав Иванов от предаването „120 минути“ на бТВ. Премиерите и представянията на нови книги в светая светих на българското слово неизменно се превръщат в истински празник за ценителите.

Недялко Йорданов и неговият верен сподвижник на сцената композиторът Хайгашод Агасян обещават, че срещата, посветена на „67 сутрини“, ще бъде изпълнена, както обикновено, с много поезия и музика. Входът за събитието е свободен.

Стихосбирката на обичания от поколения автор излезе не отдавна и веднага се превърна в едно от най-търсените заглавия на издателство „Милениум“. Тя се отличава от всички досегашни сборници на Недялко Йорданов по това, че поетичните късове в нея вече са били споделени с читателите веднага след създаването си. Томчето събира 67 произведения, които авторът пише в продължение на няколко месеца през изминалата есен и зима – по едно всяка сутрин, и веднага публикува в страниците си във фейсбук. Така стихотворенията светкавично добиват популярност и публиката отвръща с възторг на всяка творба. Огромен отзвук – от десетки хиляди харесвания и споделяния, имаше стихотворението „Момчето, което…“, посветено на тенисиста Григор Димитров.

Иначе темите са познати, по които авторът не веднъж разсъждава – преосмисляне на миналото, критичен поглед към настоящето, надежда и страх за бъдещето на родината и младото поколение, размисли за живота и смъртта, за приятелството и любовта – всичко изречено със съвършения му мелодичен език.