Депутат от ГЕРБ откри фотоизложбата „Аз обичам Стара Загора“ в парламента

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев откри днес в Народното събрание фотоизложба от 17 снимки „Аз обичам Стара Загора“.

17-те фотоса спечелиха симпатиите на потребителите на Фейсбук в конкурса „Аз обичам Стара Загора“, организиран именно от Танев. Във фотографската инициатива участваха общо 36 снимки, изпратени от професионалисти и любители.

„Това е нашият град, такъв какъвто го виждаме ние“, каза при откриването на изложбата старозагорският народен представител Радостин Танев. „Стара Загора е изпепелявана до основи, възродила се, неспираща да се развива. Върху здравата основа на хилядолетната история градим хилядолетно бъдеще, а снимките, които показваме днес тук, са само част от красотата, която вижда всеки един от нас“, подчерта Танев.

„Стана добра традиция в кулоарите на Народното събрание колегите народни представители да ни запознават с красотата на избирателните си райони. Със сигурност гражданите на Стара Загора има с какво да се гордеят“, добави председателят на парламента Цвета Караянчева.

Експозицията ще бъде  на разположение на посетителите на парламента тази седмица. „Общо снимките, които получихме на електронната поща, бяха 36. Тук показваме 15 от тези, които събраха най-много харесвания в социалната мрежа. Две от снимките, които съдържа изложбата, разкриват как е изглеждала Стара Загора през 30-те години на миналия век“, допълни още Радостин Танев. Той обяви още, че 17-те фотоса ще бъдат показани и в Стара Загора, като в родния му град изложбата ще бъде допълнена още с поне по един фотос от всеки участник.

Снимките от конкурса  „Аз обичам Стара Загора“ разгледаха първо депутатите от ГЕРБ-Стара Загора Борис Кърчев, Маноил Манев и Емил Христов, който е и зам.-председател на Народното събрание. Освен десетките народни представители, гости на откриването на изложбата бяха и кметовете на 45 от старозагорските села, които са на посещение в парламента.