Само във Vevesti.bg: Бареков ще плати 5000 лева за обида и клевета на Кирил Йорданов

Бившият варненски кмет заведе дело срещу новия политик, че го нарекъл „цветарка” и „феодал”
Бареков
Николай Бареков. Снимка: Капитал

 Днес в Софийския районен съд със споразумение между Николай Бареков и Кирил Йорданов на практика приключи дело по частна тъжба на бившия варненски кмет срещу „новия политик“ за извършено от него престъпление от Раздел VІІ (обида и клевета) на НК през 2013 г.

От днес тече 14 дневен срок за обжалване пред СГС – задължителна формалност, от която страните надали ще се възползват, довериха близки до Кирил Йорданов.

Според тъжителя бившият тв-водещ го е обидил публично в свои предавания с изрази като „цветарка, обикаляща партиите“, „феодал“ и с твърдения, че е бил разследван за злоупотреби. За понесени „болка и страдание” Кирил Йорданов е поискал 50 000 лева. Пред угрозата да бъде осъден за голяма сума и обществено порицание, Бареков е предложил спогодба, чрез която поднася нотариално заверените си извинения на бившия градоначалник на Варна и неговата съпруга.

Евродепутатът признава вината си, че е разпространявал публично чрез медиа непроверени от него слухове и обещава (пак пред нотариус) да заплати и 5000 лева от скромното си възнаграждение в Брюксел, за да възмезди г-н Йорданов.

Съдът е приел, че споразумението не противоречи на закона и морала и го е одобрил. Така след бизнесмена Иво Прокопиев и хасковския кмет Георги Иванов, и предишният кмет на Варна получава чрез съда удовлетворение от „новия политик“.

Vevesti.bg

1 Коментар

  1. ли си сметка тези,които гласуваха за своя“кумир“Бареков какъв „европейски политик“ са изпратили в Европа?Къде е Нешка Робева да пропагандира неговите изцепки на „перфектен“ английски език достоен за възхищение.Къде е и предварително „назначеният“ бъдещ „министър на вътрешните рабати“ Росен Петров?Не съм чул какво е отношението му сега към бившия си „работодател“.Не се ли срамуват поне?

Коментарите са ограничени.