Николай Новаков: Снощи на „Страшния съд“ ми обявиха, че съм изключен от БСП

Георги Коритаров Кадър: ТВ Европа

Зам.- кметът на Сопот Николай Новаков, който бе изключен от БСП, даде интервю за „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ Европа

 

Зам.- кметът на Сопот Николай Новаков бе изключен от БСП, заради участие в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ Европа. Това съобщи самият Новаков в телефонно интервю за предаването. Кметът на Сопот Деян Дойнов е подал оставка от БСП в знак на солидарност със своя заместник  Николай Новаков.

 

 

– Чухме, както са казали поетите „слухи грозные, ужасные, наступают банды красные „. Това в Сопот означава така : „слухове страшни, ужасни, настъпват червените банди“. Идвали ли са при вас от Пловдивската партийна организация да ви се карат ?

– Господин Коритаров, ще ви помоля първо за моята една минута, вчера господин Тодоров отново по мой адрес и по адрес на общината изрече куп нелепости. Но това е друга тема, ще ви помоля по-нататък с кмета, ако имате възможност да ни поканите. Толкова неща имаме да ви разкажем, че ви обещавам, че ще бъде много интересно. Конкретно на въпроса, който ми поставихте. Разбрах, че снощи е имало общински съвет на БСП в Сопот, кметът беше поканен един час преди това от новия партиен лидер, който работи в синхрон с нашите пловдивски другари. Кметът ме помоли да го придружа до залата, където се провежда въпросният „Страшен съд“, все пак знаете, че сме в Страстната Седмица. Там присъстваше придворният шут на /не се разбира/ в Пловдив заедно с една журналистка…

– Само да питам : “ Кой е шутът на господин Гергов?“

– Не си заслужава да му назовавам името, това е придворният шут казах.

– Да, добре.

– Той беше извадил на лист цялото ваше предаване на което ме записахте предния път и каза, че Кирил Добрев и Корнелия Нинова след като са го прочели това нещо, съгласно устава за уронване престижа на партията аз от вчера не съм член на Българската Социалистическа Партия.

– Заради това интервю ?

– Да, беше подробно прочетено вашето интервю до дума, до запетайка и питам: „Може ли да ми дадете все пак документа с който съм изключен от БСП“ и отвън в последния момент придворният шут ми казва, че не съм всъщност изключен от другарите от София, а съм изключен от местния партиен лидер, който взима телефона и ксерокса на моята партийна организация и според него не съм си бил плащал членския внос и казва, че от вчера аз не съм бил член на Българската Социалистическа Партия, защото по телефона и без членския внос прекратиха и моето членство.

– Интервюто пък защо са ви го извадили като документ, то беше много принципно, открито и господин Добрев е добре дошъл, и госпожа Нинова…

– Останах с убеждението, че с това интервю нещо сме уронили престижа на Българската Социалистическа Партия и затова съм изключен, а в последствие се разбра, че е друга причината.

– Ама друга ли е, защото аз пък ще се обидя сега. Защо всъщност интервюто да не е с по-висока стойност от вашия членски внос?

-Има го и този момент, но там бяхте обвинени от тях, че Вашето предаване не е кой знае колко значимо, но в същото време трябва да се обръща внимание на него.

– Кой го каза, че не е значимо, Добрев или Нинова ?

– Не, не придворният шут каза, че…

– А, придворният! Да, да. Придворният шут какви телесни форми има? Има ли привлекателен външен вид, тоест дама ли е или не е дама?

– Не, парадира, че не е джендър, но той си мисли, че партията на БСП в Сопот е на баща му и каза, че още дълги години той щял да отговаря за БСП в Сопот, и каза още, че това щяло да става в близките 20 години.

– Да, всъщност те по модела на Си Дзинпин, който влезе в неограничен по брой на мандатите президентски период, така става и в Сопот. А това значи, че БСП се феодализира.

– Ние за пореден път се убеждаваме, че наши видни партийни другари, служили в миналото явно в други системи и други служби добре координират с някои другари от ГЕРБ така да се каже.

– Ами вижте, нали сте чувал израза за Пролетарския интернационализъм навремето.

– Явно го има тоя синхрон, да.

– Ами защо пък да го няма. Това е нещо много убедително и очевидно дава резултати. Хайде, Вас са Ви изключили от БСП, ами кмета ?

-Ами кметът просто остана като гръмнат, те го обвиняват, че е местният феодал, а петнадесет минути преди това да разбере, че неговият заместник ще го изключат.Кметът също хвърли снощи неговата партийна книжка, пожела успех на другарите. Те са готови на всичко. Не е важно да се печелят избори, важно е на някой частния интерес да защитим.“

– Искате ли другата седмица, аз ще ви се обадя допълнително, да се хванете с кмета и да дойдете в това „не особено значимо предаване“ да поговорим за БСП и за придворните шутове?

– Но ми обещавате, че ще ни дадете нашите пет минути да Ви покажем проектите, които са спечелени при правителството на БСП при течащия покрив на читалището, предадено от министър Пламен Орешарски…

– Добре, нека това да бъде…

– При котлите, изпълнени от цар Киро и от неговите…Само ни обещавате нашите пет минути.

– Имате пет минути, след това аз имам моя час да Ви задавам въпроси. Искате ли така?

-И ще ви покажа реалните задължения на Община Сопот и как община Сопот спря един генерал, който имаше наблизо и как взимаше по четири хиляди лева на ден.

– Добре, договорихме се, така ще бъде. Господин Новаков, искрено съжалявам, че сте изключен от тази демократична организация, каквато е БСП, заради интервю, което сте дал в нашето предаване, но така е, при това лидерство и при придворните шутове, ако има такива, така се получава, ще се видим другата седмица. Това беше Николай Новаков, бивш член на Българската Социалистическа Партия, тъй като от снощи е изключен заради интервюто, което даде в Свободна зона и заради подробността, че не си е плащал членския внос, ако не си го е плащал.