Радев: Стига с тази чистачка! Не ги е гонила, а е искала да види какво се случва

Валентин Радев Кадър: Нова тв

„Не мислим нищо, а действаме. Надявам се да заловим избягалите затворници“, заяви в интервю по Нова тв министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Навсякъде има разпространени снимките им и са дадени инструкции. Всичко за тях е затворено, защото са много опасни и въоръжени. Разпитваме всички близки и роднини, тези, с които те са имали контакти. Няма нищо лесно, но само заради тях са впрегнати допълнителни сили“, каза още той.

Радев отново съобщи, че миналата година през юли са били предупредени в ГДИН, че Пелов е подготвял бягството. Тогава, заяви той, всичко е било предотвратено. Но сега не е имало подобни сигнали, обясни министърът.

Валентин Радев коментира и случая с чистачката. „Стига с тази чистачка. Не ги е гонила никаква чистачка, тя просто е била на работа и е тръгнала да бяга, сигурно дори ги познава кои са и е искала да види какво се случва. Гонил ги е социалният работник на име Кръстьо, дори Пелов е стрелял по него“, съобщи вътрешният министър.

Той поясни, че сега се разследва внимателно всичко и ще се разбере истината как е допуснато бягството. По думите му най-неприятното сега е, че двамата души са навън въоръжени.

Според вътрешния министър двамата бегълци вече са се разделили и се укриват индивидуално. Предположението е на база психопрофилите на затворниците.

Според Валентин Радев, ако заплатите на надзирателите са добри и условията също са по-добри, тогава нямаше да има подобни случаи.

На фона на случая отпреди няколко седмици, когато цял самолет с пътници от Париж премина граничния пункт на Летище София без проверка, Радев заяви:“Няма да си давам оценка дали се справяме или не. Оценките са дадени от нашите партньори. Те казват, че се справяме повече от добре“.

Цялото интервю гледайте ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.