Жената, предизвикала трагедията край Вакарел е задържана за 72 часа

Прокурор Мирослав Ангелов. Кадър от Канал 3

Жената, шофирала лекия автомобил, който участва в катастрофата на автомагистрала „Тракия“ е задържана за 72 часа, в понеделник ще ѝ бъде искана постоянна мярка на задържане.

Това каза на брифинг наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов във връзка с тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“, който стана вчера.

Той обоснова решението си с факта, че всички събрани доказателства сочат, че тя е причинителят на тежкото ПТП, с повече от две жертви, в случая 6 и множество пострадали. Както стана известно преди 2 години книжката на шофьорката е била отнета за употреба на алкохол.

„Огледът продължи няколко часа. 26 свидетели са разпитани, бройката е възможно да е нараснала. Направени са проби за алкохол водачите на двете превозни средства, те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажа на пострадалите. Иззет е огромен обем по документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. Той е нов, на около година и няколко месеца. Трудов договор на водача, дежурства. Разпитан е важен свидетел пред съдя. Извършено е освидетелстване на водачите от лекия автомобил. Изготвени са съдебно-медицински експертизи от 6 аутопсии“, заяви Ангелов.

По думите му са взети справки на двамата водачи. „И двамата имат провинения. Водачката на лекия автомобил има тежко провинени, свързано с употреба на алкохол от преди около две години. Другият водач е бил с леки провинения, съобщи наблюдаващият прокурор.

Той не можа да каже какви са леките провинения на водача на автобуса, защото това е голяма по обем фактология и той в момента наблюдава още три дела, свързани с убийства.

Мирослав Ангелов отказа да прогнозира дали жертвите са щели да бъдат по-малко при използването на колани, като остави отговора на експертите.

1 Коментар

  1. Защо я крият? Показват шофьора на автобуса, интервюират го, а шофьорката става все по-анонимна?

Коментарите са ограничени.