Състезателен автомобил се вряза в публиката на рали в Шумен, шестима ранени

Линейка

Шестима души бяха ранени днес, след като състезателен автомобил се вряза в публиката на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в района на Шумен, предаде БНР.

Те са приети в спешното отделение на многопрофилната болница в града, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов.

Двама души са със счупени крака, един е с фрактура на опашната кост, а при едно момиче има съмнения за фрактура на таза. Други двама пострадали са с различни контузии, раните им се обработват. Към момента няма опасност за живота на нито един от пациентите, уточни д-р Атанас Атанасов.

Инцидентът стана по време на третия манш от „Мемориал Валерий Великов“. Според очевидци пилотът Николай Георгиев с лек автомобил БМВ изгубил контрол над автомобила и се врязал в публиката в район, в който няма предпазни мантинели.

„Видях как хвърчат хора. Занесе се самото БМВ, две завъртания направи, удари хората, аз видях един да лежи, той не беше в съзнание.“
„Имаше доста пострадали. Нямаше мантинела там.“

Четири линейки бяха изпратени на място.

След инцидента беше взето решение за прекратяване на състезанието.

Шумен е домакин на 19-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. Автомобилното състезание е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.