ЗАГЛАВИЯ

Кончита Вурст: Имам положителна проба за ХИВ

Кончита Вурст

Победителят в конкурса „Евровизия 2014“ – Кончита Вурст, под чийто псевдоним се изявява австрийският певец Том Нойвирт, обяви, че има положителна проба за ХИВ. Признанието направи в личния си профил в „Инстаграм“, предаде БГНЕС.

 „Днес дойде денят, в който дойде време да се освободя от дамоклевия меч за цял живот: от много години имам положителен ХИВ статус. Това няма никакво значение за обществото, но бившият ми приятел ме заплашва, че ще разкаже през обществото за това. Няма да дам на никого правото в бъдеще да ме заплашва и да оказва по този начин влияние на живота ми“, пише Вурст.

Аз се лекувам в продължение на много години без прекъсване и поддържам нива, на които не мога да предам вируса, споделя Кончита. Той посочва, че има подкрепата на своите близки от първия ден, в който научил. Певецът изрази надежда, че неговото признание ще бъде крачка срещу заклеймяването на хората с ХИВ.

Агентът на певеца Рене Берто потвърди новината пред австрийския „Щандарт“.

Нойвирт, който победи на конкурса на Евровизията през 2014 г., смята да завърши кариерата си, изявявайки се като жена с името Кончита Вурст и да смени професията, стана известно миналата година.

„Животът е едно пътуване и аз, като всички останали, съм в процес на еволюция. Имам огромен списък с неща, които искам да направя и да опитам в живота. И много от тях не включват носенето на перука и изкуствени мигли“, каза тогава Томас.