Бой на заседанието на СДС

Кадър: Офнюз

Физическа саморазправа прекъсна заседанието на Националния съвет на Съюза на демократичните сили, на което трябваше да се реши политическото бъдеще на партията, съобщи БНР.

Националния съвет на СДС се провежда в Културния дом в Красно село.

Представители на областни организации не бяха допуснати до залата от наетата от  ръководството на председателя Божидар Лукарски охрана. Впоследствие областните представители нахлуха, в залата се стигна до физически конфронтации. Заседанието беше прекъснато за един час.

След обявената почивка Божидар Лукарски и хората му напуснаха заседанието. Противниците му обаче останаха в опит все пак да го проведат. Заради това бяха обвинени в опит за вътрешнопартиен преврат, съобщи Нова тв.

От преговорния екип се оплакали, че „мутри на Лукарски от неидентифицирана охранителна фирма не допускат, гонят и удрят членовете на НИС и Националния съвет от залата“, съобщи Дир.бг. 

От преговорния екип съобщиха миналата седмица, че Божидар Лукарски прави опит да ликвидира седем областни структури на СДС, с цел да предотврати очаквания вот на недоверие. Проучване показа около 70% недоверие на партията към лидера.

Лукарски заяви, че за пореден път искат оставката му. Това, според него, не е новост. Той смята, че СДС трябва да се придържа към консервативно-патриотичната линия.

Припомняме, че ръководството на СДС в момента е разцепено. Опозиционерите искат СДС да поеме курс към обединение на дясното, а хората на Лукарски, макар и полуофициално, клонят към патриотичен съюз с новите си съседи от НФСБ на Валери Симеонов.

Гледайте видеото на Офнюз: