Бой на заседанието на СДС

Кадър: Офнюз

Физическа саморазправа прекъсна заседанието на Националния съвет на Съюза на демократичните сили, на което трябваше да се реши политическото бъдеще на партията, съобщи БНР.

Националния съвет на СДС се провежда в Културния дом в Красно село.

Представители на областни организации не бяха допуснати до залата от наетата от  ръководството на председателя Божидар Лукарски охрана. Впоследствие областните представители нахлуха, в залата се стигна до физически конфронтации. Заседанието беше прекъснато за един час.

След обявената почивка Божидар Лукарски и хората му напуснаха заседанието. Противниците му обаче останаха в опит все пак да го проведат. Заради това бяха обвинени в опит за вътрешнопартиен преврат, съобщи Нова тв.

От преговорния екип се оплакали, че „мутри на Лукарски от неидентифицирана охранителна фирма не допускат, гонят и удрят членовете на НИС и Националния съвет от залата“, съобщи Дир.бг. 

От преговорния екип съобщиха миналата седмица, че Божидар Лукарски прави опит да ликвидира седем областни структури на СДС, с цел да предотврати очаквания вот на недоверие. Проучване показа около 70% недоверие на партията към лидера.

Лукарски заяви, че за пореден път искат оставката му. Това, според него, не е новост. Той смята, че СДС трябва да се придържа към консервативно-патриотичната линия.

Припомняме, че ръководството на СДС в момента е разцепено. Опозиционерите искат СДС да поеме курс към обединение на дясното, а хората на Лукарски, макар и полуофициално, клонят към патриотичен съюз с новите си съседи от НФСБ на Валери Симеонов.

Гледайте видеото на Офнюз:

Анкетата на vEvesti.bg

4 Comments

  1. СДС не трябва да се коалира с никого! Така хем ще запази облика си, хем ще се очисти от клиентелистите като Лукарски и сие. Ще останат тези, които наистина искат евроатлантическа ориентация и антикомунистическият характер на партията ще се запази. Под антикомунизъм имам предвид, децата и наследниците на комунистическата номенклатура да са вън от управлението на страната.

  2. Тези объркани хора,без идейна платформа за дясна партия,нещо което и Иван Костов не предложи,никога няма да съберат поддръжници в противостояние на левите направления в нашата политика,и как да гласуваме за тях,когато са готови за колоборация с всеки,за „келепиреца“

  3. АККО МАЛКОТО ГЕНЕРАЛЧЕ /ГНОМОВ/ БЕШЕ В ИСПАНИЯ ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА,ЗА ПОДБУЩДАНЕ КЪМ ПРЕВР,ЗИ СВАЛЯНЕ НА ПРЕМИЕРА И ПРАВИТЕЛСТВОТО

  4. От Мацква са пуснали директива – да се разпердушини СДС, а ролята на „демократи“ отсега нататък да изпълняват добре проверените хора на тавариш Бойкикев. Тези „демократи“ имат бойна задача да върнат БСП на власт, като в същото време изразяват бурно възмущение от нейната политика.

Коментарите са ограничени.