Марешки: Заседанието на КСНС приключи, има консенсус

Снимка: Прессекретариат на президента

Заседанието на КСНС приключи, в момента се правят редакции на текста. Има консенсус, уточняват се последни текстове.

Това каза пред журналисти в Президентството лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев, предаде репортер на „Фокус“.

„Един от основните въпроси беше модернизацията на армията. Мисля, че има консенсус. Относно това дали трябва да бъде модернизирана има някакви разногласия относно темповете и сроковете“, посочи той.

„Разногласията не са големи. За следващите 3 години беше показано какъв е планът и с колко не се доизпълнява. Разликата за следващата година беше 100 млн., не мисля, че това е голям проблем и ще наруши програмата за модернизирането на армията“, каза още лидерът на „Воля“.

Според данните, които имаме, не очакваме, че България може да бъде пряко застрашена от случващото се в Сирия, каза Марешки.

В отговор на въпрос на КСНС докладвани ли са преки заплахи за националната ни сигурност той коментира: „Не. Мисля, че към днешна дата в България ситуацията е максимално спокойна и страната не е застрашена от терористични или други акции, свързани с конфликти по света“.

Попитан обсъждана ли е на заседанието сделката за ЧЕЗ Веселин Марешки посочи: „Не, обсъждана беше ситуацията в Сирия и другите критични точки като Украйна и т.н.,и модернизацията на армията.

Снимка: Прессекретариат на президента

1 Коментар

Коментарите са ограничени.