Варненци застанаха зад Марешки срещу дупките по улиците

 

Както обеща, заместник-председателят на НС Веселин Марешки започна кампания за запълване на дупките по улиците във Варна. Само за 100 метра екипът на инициативата изброи 15, съобщи пресцентърът на ВОЛЯ.

„Заради мързел, корупция и безхаберие градовете ни са заприличали на бойно поле. В такава среда ли искате да живеете? Къде потъват парите на данъкоплатците? Аз и моите съмишленици от ВОЛЯ започваме да запълваме дупки по улиците в нашата Варна. С ваша помощ ще свършим работата на кмета!”, написа в профила си във Фейсбук лидерът на ВОЛЯ. Той призова варненци да участват в кампанията като снимат драстични примери за подобно безобразие, да ги качват в профила му като посочат и адреса. Екипът на ВОЛЯ- Варна ще подготви график и до седмица ще започне да действа из варненските улици.  „Когато кажа нещо, го правя! Варна е само началото“, пише още Марешки в поста си. Към него е прикачен и кратък клип, изобразяващ безобразното състояние на улиците в морската столица на България.

За по-малко от два дни кампанията достигна до повече от 110 000 българи, стотици варненци вече я подкрепиха и изпратиха снимки и адреси, които да бъдат включени в графика по запълване на дупките. Последователи на страницата на Веселин Марешки в социалната мрежа от други градове питат кога същата инициатива ще дойде и при тях, защото положението с дупките е отчайващо в цялата страна.