Искаме борба с корупцията, след това дни наред да се обясняваме защо и как е проведена самата операция, констатира премиерът

В момента, в който е текло разследването срещу Десислава Иванчева, аз съм се срещал с нея, за да правим парка в „Младост“.

Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след представянето на резултатите от проверки за незаконната търговия с цигари.

„Пратих я при Фандъкова, говорихме за парка до Църквата, да помогнем финансово да стане прекрасно място в „Младост“, коментира Борисов и изтъкна, че е в постоянни отлични отношение с всички кметове, независимо от това от коя политическа сила са.

Не приемам абсолютно никаква спекулация по тази тема, заяви премиерът.

Борисов заяви още, че след като се е поинтересувал за това какво е наложило да има толкова дълъг престой на мястото на задържането на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, му е било обяснено, че проверката на банкнотите трябва да бъде направена така, че да не „падне“ в съда.

По думите на Борисов, това изисква всяка банкнота да бъде описана по номера и проверена, което пък отнема много време.

„Бих посъветвал колегите друг път да бъдат по-експедитивни, за да може да не се получава нещо, което всички искаме – борба с корупцията, след това дни наред да се обясняваме защо и как е проведена самата операция, заяви премиерът.