Жестоко убийство в ямболско село. Син запали баща си

Полицейска кола62-годишен мъж е загинал при пожар в къща в село Джинот, община Стралджа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Ямбол.

Вчера около 22.00 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за възникнал пожар в къща в село Джинот, община Стралджа.

При извършване на пожарогасителните дейности и оглед от дежурна оперативна група е открито тялото на 62-годишния собственик Любомир Георгиев.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан 39-годишен мъж – син на жертвата, който също се казва Любомир, заподозрян за извършеното престъпление.

Продължава провеждането на процесуално-следствени действия по случая, в рамките на образуваното досъдебно производство в Районно управление „Полиция”-Стралджа.

„Това, което знам, е че синът е залял баща си със запалителна течност и го е подпалил. По това време на първия етаж в къщата е била и съпругата на жертвата Мария. Тя се опитала да гаси мъжа си с чаршаф, който обаче възпламенил огъня още по-силно и Любомир изгорял“, разказа пред в. „Стандарт“ кметът на селото Георги Василев.

Виждайки, че цялата къща гори, синът и майка му се опитали да излязат, но вратата на първия етаж се оказала заключена.

„Най-вероятно не са имали време да търсят ключове, затова са се качили на втория етаж, откъдето са скочили върху асмата и така са стигнали до земята, спасявайки се“, обясни кметът.

След като пристигнали две пожарни от общинския център Стралджа, гасенето започнало. „Аз отидох около 23 ч., но вече беше твърде късно. Къщата изгоря, а вътре бе намерен трупът на Любомир“, разказа Георги Василев.

„Синът е задържан и ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение, както и ще му се повдигне обвинение. В момента се работи активно по случая“, каза пред вестника окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Извършителят на престъплението е бил болен и трудно се е движел без патерици.

„Бащата се грижеше за сина си. Самият той бе безработен и доскоро беше при мен в кметството по временната заетост. Много добър човек, професионален зидар, когото хората търсеха, а той на никого не отказваше. Говори се, че синът е пийвал повечко“, каза кметът Георги Василев.

Коментарите са ограничени.