За какво му е на Радев партия, той си има

Евгени Петров

Закачливите въпроси още от първата година дали Радев ще си прави партия са безсмислени не само защото е рано, а защото президентът на практика си има кръжец от подкрепящи го партии, което му върши прекрасна работа.

Особено ако е силно заподозрян в симпатии към Русия, каквато е реалността.

Иначе казано, защо ти е да си имаш  собствен бар, в който да си пиеш, като има няколко, в които си вип персона.

За партийния бар на БСП всичко е ясно. Но от тази гледна точка е отворен и барът на „Атака”, с главен сервитьор Волен Сидеров. Работи и барът на войводите – ако Каракачанов само препаше една престилка и става прекрасен келнер.

На негово разположение ще подтичкват разни маргинали като „Възраждане“ и партията на Велизар Енчев, както и да се казва.

Всяка една от тях може да инициира протест и БСП да дойде и да го подкрепи, както се уверихме неотдавна пред Министерския съвет.

Автобуси за каране на екскурзианти от провинцията – също дал Господ.

Както и да е. При Радев положението е ясно – подкрепа от цялото БСП плюс патриотично-романтично настроения електорат, за който Радев или изкуството да управляваш боен самолет са по-важни от изкуството да управляваш цяла държава.

Той е романтичен, нестандартен и по-различен. Същото като при Иванчева – ах, каква нестандартна фигура, ах как работи за обществото и как е независима партийно.

Дотолкова, че сега се чудим кой ще поеме отговорност за батака в един 350-хиляден град…

А за около 7 и повече милиона? Защото – ах, какъв президент, мъжага, мачо, летец си имаме, ама че не разбира и не пожела да разбира от политика – няма значение.

Сега от новото обединение „Демократична България“ се сетиха в декларация да се противопоставят на посещението на Радев в Москва.

Браво бе, симпатяги, а къде бяхте когато избираха Радев и не гласуваха ли вашите хора за него само и само да не е Цачева? Или пасувахте, което е едно и също.

Къде бяхте около „нестандартната“ Иванчева, не я ли избраха и с ваша помощ, та Зелените още я подкрепят като Матросов на амбразурата?

Та вие всички сте част от несъздадената партия на Румен Радев.

Що се отнася до ГЕРБ – вече писах – трябва официална, категорична и недвусмислена позиция по посещението на Сидеров и сие в Крим. Може и да не са пряко във властта, но са в коалицията, която крепи управлението.

Тук компромиси, договорки и консенсус няма и не може да има.

Ако има – значи има с партията на Радев.

18 Comments

 1. Петров Петров, драсни нещо и за посещението на Борисов в Русия. Ама със същия патос и гледай пак други да са виновни. Хахаха! Смешник!

 2. … па ще го отнесе и па няма да изкара Мандата от простотия.

 3. … беше размазан от г-н Президента, генерал Румен Радев, и стана за смиях.

  Генерал Радев – 60%
  Тиквата – некадърните 30%

  Добре, че са Волен Сидеров и Телевизия СКАТ да турат Тиквата да „управлява“.

 4. Радев е шеф на руската Пета колона в България! Това е израстък на ,,Единна Русия“!

 5. „Що се отнася до ГЕРБ – вече писах – трябва официална, категорична и недвусмислена позиция по посещението на Сидеров и сие в Крим. Може и да не са пряко във властта, но са в коалицията, която крепи управлението.“

  Както с лекота мафиота Борисов и ГЕРБ застанаха на руската странапо повод Скрипал, толкова и тук ще застанат ОТНОВО на страната на Русия. ГЕРБ са най-големите национални предатели и руски подлоги.

  • Единствената партия след БКП на Живков, която си е позволявала да подарява нещо на Русия, е СДС и по-специално др. Иван Костов, който подари единствената ни работеща рафинерия на Русия, с което де факто и де юре им подари националната ни сигурност в много по-голяма степен, отколкото Живков с всичките си проекти до този момент! Без горивата на Лукойл, България не може да произвежда хляб, не може да транспортира стоки, не може да използва армия, авиация, морски сили – всичко това изисква огромни количества гориво, а горивото е монополно притежавано от Лукойл, благодарение на др. Костов. И на фона на това предателство, именно троловете на Радан Кънев да говорите за „национални предатели“ и „руски подлоги“ е някакъв своеобразен връх на цинизма, до какъвто дори симпатизантите на др. Нинова не са достигали!

 6. Метастазите на БКП станаха ясни още през 2009-та година, когато заедно си гласуваха закона за амнистията – Костов, Доган и Станишев! Няма по-сигурен признак за единодействие и задкулисна коалиция от колективното „изтриване“ на вината с нарочен закон и в ущърб на цялото общество! За отбелязване е, че при това гласуване третият коалиционен партньор – НДСВ – категорично отказва да подкрепи закона, но пък др. костов и още петима от ДСБ великодушно оказват подкрепа на колегите си от ортодоксалното БКП. Хвала!
  Колкото до Сидеров – аз още недоумявам – от какъв зор и по каква логика правителството или външно министерство трябва да се произнасят по частните посещения на Сидеров където и да било? Тези тоталитарни уклони не могат да ви напуснат и това си е! Атака си е отделна, самостоятелна партия, участва в коалиция, която от своя страна има коалиционен договор с ГЕРБ за съвместно управление. Но това далеч не поставя Борисов в позицията на самодържец или надзирател, който да следи кой лидер къде ходи и какво прави – най-малкото не му е това работата. Та ми е любопитно да науча – от къде на къде всички очакват от него да се меси в партийните дела и воаяжите на Сидеров? Да, Крим е незаконно окупиран от Русия, на последната са наложени санкции, не е престижно и не е правилно български политици да посещават тази територия НО – Борисов не е Тато, не е самодържец и никой не му дължи подчинение,нито той е упълномощен по някакъв начин да дири сметка кой, къде и защо ходи! Ако Сидеров е нарушил някакъв закон – български или международен – да се задейства прокуратурата и да му повдигне обвинение. Но да се иска от Премиера да се вживява в ролята на съдник – издава пореден стадий на невежество. Това е истината, г-н Петров!

  • Точен и перфектен коментар,г-н Карамазов.Поздравления !

  • Поздравления за коментара, г-н Карамазов!

  • Тази опорна точка странно как я чета в много форуми написана по един и същи начин. Явно от тролския щаб на комунистите от ГЕРБ са ви я спуснали, защото я въртите от няколко години. Колкото и да се опитвате да отклонявате вниманието с простотия, не можете, защото корупцията при комунистите от ГЕРБ е с гигантски мащаби, за това и сме най-корумпираната и бедна страна в Еврпа.

   • „Тройната коалиция върза ръцете на ГЕРБ със закон, амнистиращ наред и завинаги“ – анализ в „Правен свят“

    „Как министри и депутати приеха закона за амнистията“ – статия във в-к „Сега“.

    „Текстът, който се оказа проблем – за прекратяването на висящите дела за престъпления по непредпазливост, които се наказват с до 5 г. затвор, извършени до 1 юли м.г., бе приет на второ четене в парламента с гласовете на БСП и ДПС. Коалиционният им партньор НДСВ гласува против. Гласове „за“ дадоха и трима от ОДС – Венцислав Върбанов, Димитър Димитров и Марио Тагарински, петима от ДСБ – Васил Паница, Веселин Методиев, Евдокия Манева, Екатерина Михайлова и Иван Костов, двама от „Атака“ – Ваню Хърков и Христо Попов, и шестима независими – Александър Праматарски, Анастасия Мозер, Антоанела Понева, Елеонора Николова, Мария Капон и Петър Берон.“

    Това ли наричате „опорни точки“? Анализ на законови текстове от „Правен свят“? А светата истина кое е? Казаното от др. Костов и др. Кънев, какви антикомунисти и антикорупционери са? Ами фактите говорят точно обратното, а аз предпочитам да вярвам на фактите, а не на комунистическата пропаганда на радикалното БКП – ДСБ! (Не мога да пусна линкове към цитираните страници, явно сайтът не позволява препратки – заглавията са точни, можете да си ги намерите с Гугъл)

   • ХАХА,ВСЪЩНОСТ ТОЧНО ГЛУПОСТИТЕ ДЕТО ДРЪНКАШ (БЕЗ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО)СА ЕДНА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ОПОРКИ,НО ПЪК ЗА ТОВА И НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ;)

    • Ако стенограма от гласуване на закон в Народното събрание не е доказателство, то кое е доказателство за вас? Изказване на Атанас Атанасов в някое студио, където ви обяснява за някакви мистични „библиотекари“?

  • Много точни коментари, г-н Карамазов. Благодарности.

 7. Иминно защото мислим – не гласуваме за оня с двата университета „Живков“ и „Сакскобургготски“ и едномилионната му банка му с кадри. И защото ще дойде Видовден за вся остальная герберска сволоч.

  • Не могат всички да са завършили „френската“ и да обявяват задниците си за знаме. Трябва да има и образовани хора в държавата.

Коментарите са ограничени.