Комикс албумът „ИМАГИНЕРИУМ“ от Емилиян Вълев и Станимир Вълев вече е на книжния пазар

Комикс албумът „ИМАГИНЕРИУМ“ от Емилиян Вълев и Станимир Вълев – пространство, посветено на въображението, вече е на книжния пазар с логото на издателство Ерго.

Това е първото издание от новата поредица за графични новели „Туш“ на издателството.

„Неутолимото любопитство и търсене, дивата енергия, нестихващото вдъхновение, гладът за нови светове и картини. Това води писателите и художниците в танца с дълбоката и поглъщаща тъмнина на туша върху жадната и необятна белота на хартията. Сред дебрите на въображението изникват пулсиращи образи, прескачащи от жанр в жанр. От сюрреализма на сънищата – в дистопията на киберпънка, от красотата на магията – в суровостта на ноара, от естествеността на драмата – в смеха на алегорията, от наситените батални сцени – в тихите, въздействащи и емоционални моменти. И не спира! През 2017 година направихме своята самостоятелна изложба ИМАГИНЕРИУМ. Тя е и вдъхновението за този албум, събиращ наши кратки комикси. Някои вече представяни на международни форуми, изложби и фестивали или публикувани в антологии и списания в България и чужбина. Други показваме пред широка аудитория за първи път. За първи път и специално за Вас“, казват Емилиян Вълев и Станимир Вълев.

А какво има във Вашия ИМАГИНЕРИУМ, питат авторите.

А кои са те?

Емилиян Вълев и Станимир Вълев са братя, художници и писатели. Имат разнообразен стил и винаги работят със собствен почерк. През 2011 г. публикуват първата българска електронна графична новела ПОД МОЯТА КОЖА. През 2017 г. представят своята самостоятелна изложба ИМАГИНЕРИУМ, събираща комикси, графики и илюстрации.

Техни творби са участвали в редица международни форуми и фестивали и публикувани в България, Сърбия, Република Сръбска, Македония, Румъния, Турция, Чехия, Швеция, Русия, Франция, Великобритания, САЩ, Колумбия, Аржентина, Япония.

Повече за тях вижте във фейсбук страницата им ТУК или в блога ТУК.

„От България се появяват двама братя, за да Ви дадат богато читателско изживяване, повлияни от древните знания и фантастичност на родината им. Творбите на тази енергична машина от двама получават широк прием в цял свят…“, пише американското INDYFEST Magazine.

„Внимание, много проницателно!“, е мнението на BARBACOA Magazine/ Франция.

„За нас е удоволствие да посрещнем в този брой необикновени гости: българския дует братя Вълеви, с кратката, но извънредно обемиста по смисъл и настроение киберфантастика ГЛАСЪТ НА САТОРИ“, е похвалата ог ФАБРИКА КОМИКСОВ/ Русия.

„Двамата братя са успели да създадат истински творчески тандем – те се допълват от идеята до пълната реализация на всеки проект. Постигнали са симбиоза и са като лявата и дясната ръка, които си помагат,“ пише и българското Списание ИКОНОМИКА.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.