Цонко Цонев алармира: Плажът на Каварна стана строителна площадка

Снимка от фейсбук профила на Цонко Цонев.

„Плажът на Каварна стана строителна площадка, унищожен е даже декинга – свидна рожба на Ставрева. Няма кмет, РДНСК, полиция, еколозите ги няма даже. Само Цуцко, копае ли, копае в плажа. Това е пример за паралелна община управлявана от БСП.“

Това написа във фейсбук профила си бившият кмет на Каварна Цонко Цонев и публикува снимка, на която се вижда разкопаната плажна ивица.

Бившият градоначалник е категоричен, че строителството върху плажната ивица, която е държавна собственост, е забранено, а отговорност на общината е да контролира незаконното строителство.

От общината обясниха, че дейностите на плажа се извършват от наемателя по одобрена схема от Министерството на туризма. Разрешението е за поставяне на обект за водни атракционни услуги на площ от 72 квадрата.

След запитване от bTV от Mинистерството на туризма казаха, че ще извършат проверка.

„Извършва се строителство, копаят се основи, най-вероятно собственикът на този хотел, и това е абсолютно забранено. Това е строителна дейност, виждам, че тук са сложили някакъв  басейн, който сигурно ще влезе в този изкоп”, коментира Цонко Цонев.

„Онова, което е излязло от Общинска администрация – Каварна, е разрешение за поставяне на временно поставяем обект, подписано от главния архитект на общината. Държа да уточня, че то е след одобрена от министъра на туризма схема по искане на наемателя”, каза настоящият кмет на Каварна Нина Ставрева.

Снимка от фейсбук профила на Цонко Цонев.