Прокуратурата иска арест за Спас „Александър Николов“ Василев по ново обвинение

Спас Василев

Софийската районна прокуратура е внесла в съда искане за постоянното задържане на Спас Василев, известен в социалните мрежи като Александър Николов. Това съобщиха от държавното обвинение. 

В момента Спас Василев изтърпява наказание от 7 месеца затвор за измама. Срещу него се водят още две разследвания за измами.

По едно от тях вчера е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за измама в големи размери, извършена в условията на продължавано престъпление – с шест отделни деяния.

Василев е обвинен, че е заблудил девет души, че ще им осигури купуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Той е обвинен и за това, че е възбудил заблуждение у управителя на туристическа фирма, че е представител на фирма „Еспас Медия“ ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на туроператора за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. С действията си, Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаване на Василев от затвора, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в съда днес – на 09.05.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“, допълват от прокуратурата.