Лукарски: Взривът в Иганово няма нищо общо с Горни Лом

Трябваше да сме по активни в Сърница, самокритикува се министърът

лукарски

От тази сутрин експертите работят в Иганово. Надявам се резултатите да излязат бързо и да направим изводите.

Това каза в сутрешния блок на БНТ икономическият министър Божидар Лукарски.

Нещата в Иганово нямат абсолютно нищо общо със станалото в Горни Лом. В Иганово няма работници, които да работят в тези складове. Има двама охранители. Единият е подал сигнал и се е действало доста компетентно. Разпоредил съм проверка във всички складове в страната. Тези на ВМЗ са най-добрите в България, разкри министърът.

Трябваше да се включим по-активно на изборите в Сърница. С ГЕРБ сме коалиционни партньори и трябваше да ги подкрепим по-осезателно. Реформаторският блок няма да правим коалиция за местните избори с ГЕРБ. Те обявиха, че ще се явяват самостоятелно. На местата, където се стигне до балотаж, ще подкрепяме техния кандидат и обратното, разкри Лукарски.

Тезата, че РБ преяжда с власт, е изключително невярна. Назначенията по времето на Орешарски са били много повече отколкото сега. Още в началото обявихме, че имаме много добре подготвени кадри, специалисти и експерти. Назначените от БСП и ДПС, които си вършат съвестно и качествено работата, не се уволняват. Работя много добре с Томислав Дончев. Нямаме никакви проблеми, каза още Лукарски.