Започна делото на Бетина Жотева срещу депутата от БСП Александър Симов

Народният представител се отрече от авторство в български медии и профила си в социалните мрежи

Медиен сблъсък се премести в съда. Започна делото на члена на СЕМ Бетина Жотева срещу Александър Симов. Депутатът от БСП се отрече от личния си профил в социалните мрежи и от авторството си на материали в печатни и онлайн издания.

Това стана по време на първото съдебно заседание по делото, заведено срещу него от Жотева, съобщи Канал 3.

Бетина Жотева съди Александър Симов за обида, която той й нанесъл с коментарите си по нейн адрес.

Според депутата от БСП всички негови материали, публикувани в различни интернет сайтове, агенции и печатни издания, всъщност не са негови и той е бил подписан като автор без действително да е такъв.

„Аз търся справедливост. Не може депутати да използват най-високата трибуна в държавата за обиди и лична вендета”, заяви Жотева.

В отговор на обвиненията й, адвокатите на Симов твърдят, че журналистът и политик не е говорил или писал нищо лошо по адрес на Бетина Жотева.

Заради разграничаването на Симов от личния му профил в социалните мрежи, съдията поиска официална информация от ГДБОП, дали депутатът е подавал сигнал, че профилът му е откраднат. Тази информация, както и сведенията от медиите относно авторството на Александър Симов, което той отрича, трябва да бъде предоставена на следващото съдебно заседание през юни.

4 Comments

  1. Напълно съм съгласен с БЪЛГАРИН и опазил ни Бог ума на изборите за кого да гласуваме.
    Успех на г-жа Жотева в това лесно на пръв поглед дело,а има на какви „пируети“ от г-н Симов да се нагледаме и наслушаме.

  2. Жалки и гнусни твари. Притиснеш ли ги се отказват и от майка си и баща си. Лично познавах такива, които след злокобния 9-ти са се отказали от бащите си, чрез Държавен вестник за да станат членове на БКП и да ползват привилегии.Ето го и това същество, което иначе много джафка-в тон с лидерката си. Не бил писал-ами защо не го заяви преди да стигнеш до съда бе цървул?

  3. Go Бетина, осъди го тва злобно и невъзпитано човече.

Коментарите са ограничени.