Мъж уби човек и рани четирима в Париж

Париж Снимка: pixabay.com

Мъжът, който нападна минувачи във Втори район на Париж в събота вечерта, преди да бъде ликвидиран от полицията, е викал „Аллах Акбар“, разказват очевидци на атаката.

Новината съобщи парижкият прокурор Франсоа Моленс, който отговаря за разследванията, свързани с тероризъм, предадоха Франс прес и БТА.

Случаят е предаден на антитерористичния отдел на парижката прокуратура за разследване, допълни Моленс.

Атаката се разглежда като терористичен инцидент. Разследването се води за убийство и опит за убийство“ на държавни функционери по терористични подбуди. Един човек загина при атаката. Четирима души бяха ранени.

Новинарската агенция Амак на терористичната организация Ислямска държава съобщи, че нападателят е бил войн на терористичната група, предаде Асошиейтед прес.

В съобщението на агенцията не се съобщава самоличността на нападателя, нито се привеждат доказателства в подкрепа на твърдението, че той е свързан с ИД.

Нападателят в Париж, който наръга пет души, убивайки един и ранявайки другите четири, е на 20 години и е от чеченски произход, съобщава френското радио „Europe1“ цитирайки свои източници.