Мъж преби с бухалка служител на Центъра за градска мобилност

Линейка

Жесток побой отнесе мъж, работещ в зоните за платено паркиране в центъра на София днес, съобщи БГНЕС.

Мъжът, продаващ талони за „синя“ и „зелена“ зони в централната градска част, е настанен в болница с наранявания, след като бил нападнат минути преди 12 часа днес.

От Центъра за градска мобилност уточниха, че служителят им е бил нападнат от неизвестно лице при изпълнение на служебните си задължения в 11.40 ч.

Контрольорът в „зелена зона“ е работил в района на ул. „Антим Първи“ по проверка на редовността на паркирането на автомобилите в зоната. При обхода е констатирал автомобил с незаплатено почасово паркиране, чийто собственик е бил в близост до него. Водачът е потеглил с автомобила си, без да му бъде задържан със техническо средство тип „скоба“ преди това.

При продължаване на проверките си, служителят е бил засечен от същото лице в района на ул. „Цар Симеон“, което го е нападнало с твърд предмет и е нанесло удари в областта на главата и крайниците.

Очевидци разказаха, че нападателят извадил бухалка от багажника на автомобила си и нападнал служителя на платеното паркиране.

От Центъра за градска мобилност обявиха, че осъждат нападението и ще предприемат всички законови действия спрямо извършителя за защита на пострадалия служител. Незабавно е подаден сигнал към полицията и в момента текат процесуални действия.