Борисов: Всички колеги до един дойдоха на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Борисов посреща Тереза Мей, Ангела Меркел и Еманюел Макрон. Снимка: Правителствена информационна служба.

Всички колеги до един дойдоха на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на влизане преди Срещата на върха между лидерите на ЕС и на страните от Западните Балкани, предаде Агенция „Фокус“.

Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите в НДК, че след 15 години прекъсване имаме отново възможност да говорим за темата Западни Балкани. Всички разбират колко са важни Западните Балкани, всички имат своите притеснения, затова след 15 години пауза, след срещата в Солун, имаме възможност днес да говорим по тази тема, каза Борисов на влизане за Срещата на върха.

Той изтъкна, че днес, в рамките на форума, ще участват и банките с интерес към общите инфраструктурни проекти. Сред тях са тези в областта на газовите връзки, електропреносната система, жп- и пътна инфраструктура по коридорите 8, 4 и 10. Сред общите теми е и тази за дигиталната свързаност на региона.

В отговор на въпрос за разговорите между Гърция и Република Македония за името премиерът каза: „Знаете, че по тази тема колкото по-малко се изказваме, толкова шансовете да се случи са по-добри.“

По темата за рестарта на проекта за АЕЦ „Белене“ Борисов напомни тезата на кабинета, че той ще се реализира, ако има възможност да се осъществи  без държавна гаранция, без задължително изкупуване на ток, с частен инвеститор, а държавното участие ще е в рамките на вложеното досега по проекта. Тогава сядаме и говорим, категоричен бе премиерът, цитиран от БТА.

По темата за новите еврорегламенти за превозвачите Борисов изтъкна, че снощи по време на разговорите с президента на Франция и германския канцлер в детайли са били обсъдени отделните текстове. Имаше максимален диалог, няма нещо, което да не съм обяснил, очаквам да намерим решение, коментира Борисов и допълни, че предстои още веднъж експертен преглед на детайлите.

7 Comments

  1. И от мен едно голямо БРАВО!!

  2. Снощи в президенството дали са разнасяли шербет ???

  3. Борисов върна България в европейската политическа история, а опонентите му от БКП-тата на Костов, Нинова и метастази изглеждат още по-комични и неадекватни. Не че някога са били по-различни, просто медиите и самите те се превъзнасяха като едва ли не единствените правоимащи и знаещи как се управлява държава. Уви, митовете са разбити, а живковската интелигентура, в лицето на разни Дайновци, Минековци, Минчевци и прочие „анализатори“ оглушително мълчи, размазана от неумолимата тежест на фактите. Чува се само спорадичното кудкудякане на др. нинова и немощните вопли от радикалното крило на БКП около ДС ченгето Атанасов. Мъчителни дни за БКП! Дори чинията на Бузлуджа рони хоросанови сълзи връз празните тикви на нявгашните комунистически велможи, докарани от селата с волските кола и каците туршия, за да управляват България. Всуе, другари. Частушката ви е изпята, а мераклиите да се включат в пиянския ви казачок неумолимо намаляват. България вече е Европа, въпреки усилията ви да я провалите! Господ да поживи Борисов и ГЕРБ!

Коментарите са ограничени.