Заев и Ципрас се обединиха около едно име за Македония

Зоран Заев и Алексис Ципрас

С Алексис Ципрас се обединихме около една възможност за име на Македония, но трябва да я обсъдим в страните си.

Това каза на пресконференция министър-председателят на Македония Зоран Заев,
предаде Агенция „Фокус“. „Важно беше да потвърдим всички успехи, които министрите постигнаха, а те са от голямо значение. Разговаряхме съществено и разгледахме няколко опции. Една от опциите е подходящо решение и за двете страни. Продължаваме с консултациите в страните си, за да видим
дали е възможно това решение. Ако е така, вероятно ще имаме такова. Това, което беше постигнато, го констатирахме и потвърдихме“, заяви Заев.

От днес приятелството между Македония и Гърция е дори по-силно, надявам се до края на председателството да имаме решение на спора за името на страната, каза Заев.

„На днешната среща с министър-председателя на Гърция, приятел на Македония, Алексис Ципрас, се съгласихме за прогреса, който имаме по отношение на намиране на решение за името на страната ни. Заедно с Алексис Ципрас търсим възможности за креативни решения, които от македонската страна са представили в последната фаза на преговорите“, заяви Заев.

По думите му консултациите ще продължат между двете страни.

„От днес приятелството между Македония и Гърция е дори по-силно. Надяваме се, че до края на председателството ще има решение, но това зависи и от двете страни“, каза още той.

https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/997041262250414080