Има ли алтернатива Бойко Борисов? (дискусия във Фейсбук)

Снимка от сайта За кмета.

Няма по-робска психика от тази, че все някой друг ни е виновен, в случая ГЕРБ и неговият лидер

Дългогодишният седесар и бивш парламентарист Христо Марков, известен с острите си позиции, написа във Фейсбук емоционален статус против премиера Бойко Борисов. Той съдържа дългогодишния спорен въпрос има ли най-дълго управлявалият ни премиер след 10 ноември алтернатива.

Въпросът се повдига и дискутира най-често в предизборна обстановка и винаги резултатът е един и същ – Борисов печели изборите, а бившото дясно или влиза с малко в парламента, или остава извън Народното събрание.

По-долу публикуваме статуса на Христо Марков и последвалите го несъгласия от участници в дискусията с коментар на Вевести.бг.

Христо Марков: Побеснявам , ако някой ме попита: „Ако не е Бойко , то Кой? Посочете ми.” И казвам за последно – Това е най робския въпрос !!! Задаването на този въпрос означава, че са ни били малко 500 год. Този въпрос е върха на дебилизма !!! Щом не посочвам друг – да си стои султана, може да ни коли, да ни взима децата, да ни изнасилва, ама да стои Той. Като някой роб ме попита този робски въпрос ще му отговарям: „,Да дойде Райко Йотов от с. Торос !”. Милиционерът Бойко МБ ви направи тъпи като него !!!

Краси Петкова отговаря: Бойкото не ви е виновен, че освободихте от некадърност дясното пространство и му подарихте милион избиратели. Който яде баницата не е луд. Цитирам Христо: ,,Предпочитам Нинова гола, отколкото Борисов облечен.“ Всички избиратели на Герб са бивши седесари. Затова не ги обиждайте на умност. Ако сте наред, те ще се върнат. Вярата на повечето в умните и красивите отдавна се изчерпи, на други- отскоро, а трети са в готовност. Сега някой умник веднага ще ме нарече трол, изрод, гербаджийка и др. С омраза няма да свалите Борисов,а с образ, който го превъзхожда. Не ми обяснявайте нещата, аз ги виждам добре. Не можете да убедите хората, че е по- добре Нинова да дойде на власт. Знаем им властта каква е. Много гротескно е хора, които даже в парламента не могат да влязат да поучават и квалифицират. Хората харесват силни, действени личности, победители. Хайде де, станете победители.

Александър Папанчев допълва: Просто е: Направете си партия която да поведе 1 Милион и 200 хиляди симпатизанти и го свалете… с 1.5% няма как да стане, нали. Но и това няма да ви стигне, ще трябва да се коалирате или с ДПС или с БСП. Част от вас вече го направиха, гласувайки за пРезидента.

От Вевести.бг: Никой не е вечен. Ради или късно, Борисов вече няма да е премиер. Но въпросът с алтернативата от години ни изправя пред избора: ГЕРБ или БСП. Защото още от 2001 година сините не могат да върнат доверието в себе си и предадоха властта първо на Царя, после на Тройната коалиция. И както много точно отбелязва Краси Петкова – избирателите на ГЕРБ в огромната си част са бивши разочаровани седесари. И това е една от причините да смятаме ГЕРБ за масова народняшка дясна партия.

Безусловно вярна е и друго – от 2009 година т.нар. дясно или събира около 290 000 гласа и попада в парламента с малко но неустойчиво, или остава под чертата. А сега заканите „Анти ГЕРБ“, придружени с неподправена омраза не вещаят никакви перспективи пред една дясна коалиция, обратното.

Затова и изборът е ГЕРБ или БСП, Борисов, или Корнелия. Тук вече за всеки дясномислещ човек отговорът е без алтернатива.

Защото, както пише в коментара си Валери Дечев: „Падне ли Бойко, идва Нинова.“

Във Вевести.бг неведнъж сме защитавали позицията за ролята на бившите Реформатори, сега обединен в други формации, като коректив, а не като озлобен противник на ГЕРБ. Ако искате да предложите възможност за избор на десния гласоподавател, вгледайте се  първо в себе си после атакувайте Борисов. Омразата никому нищо добро не е донесла.

А опитът да се постави знак за равенство между партии с полюсно противоположно политическо поведение/обединени от статуквото/ е фундаментална грешка, която изнася проблема извън политическата борба и го свежда до конкретни аморфни и безлични взаимоотношения.

Подобни постановки позволяват точно обратните парадоксални обединения – борбата с престъпността и корупцията да стане политическо знаме и да се превърне в политическо говорене едновременно и на извънпарламентарната либерална опозиция и на парламентарните леви сили.

Що се отнася до констатацията на Христо Марков, че Борисов ни направил тъпи – ще припомним само правилото: „Което човек сам си направи и цяло село не може“.

Уважаеми Христо Марков, по-робска психика от тази, че все друг ни е виновен – здраве му кажи.

Вевести.бг

49 Comments

 1. Молиер,маѝ магарето си ти. Занищо не ставаш. ДА Е ЗДРАВ И ТЪРПЕЛИВ БОЍКО,ЧЕ И ОКОЛО НЕГО ИМА НЕВРОТИЦИ Ч Р Д

 2. Да,ЖАЛКО ЗА ДОСТА ОБЪРКАНИЯТ ХРИСТО.ПОЧИТАМ ТОЗИ САЍТ ,НО И ТУК Е НАГБУТВАТ ГЛУПАЦИ

 3. Турчина казва: да имам последния акъл на българина.
  Въпросът e кога ще дойде последния акъл на българина и дали изобщо някога ще дойде???

 4. Мисля, чевсички знаят за най-големия недостатък на ББ, койт впрочем е на всички досегашни праителства- не желаят да си „сложат главата в торбата“ като направят необходимите промени в съдебната система, здравеопазването и т.н.!Защото това са непопулярни мерки от които ще бъдат засегнати всички в държавата и този който е имал смелостта да ги направи, завинаги губи властта! Нищо, че това ще е адски полезно за държавата да се приближи към „белите държави“.Те големите държавници по това се отличават от управниците.

 5. Винаги с интерес съм чел статиите и анализите на г-н Марков. Харесваше ми аналитичния подход и непренуденото поднасяне на фактите. Но сега, така поднесената платформа за дискусия е сигурно следствие на старческо заболяване или оглупяване. Кой от вашите стари лидери Костов, Софиянски, Бисеров и сегашни Христо Иванов, Радан Кънев и други, да не ги изреждам, заслужава доверие да управлява държавата. От боричканията помежду си се стигна до там, че БСП и НДСВ ни вкараха в ЕС, а не тези, за които скачахме по площадите. Успял политик е този, на който народа гласува доверие последователно. И Бареков влезе в Европарламента, но дали вече някой ще гласува за него-надали. Да излъжеш народа веднъж е допустимо, но три пъти – г-н Марков приберете си въпроса. Милиционерското мислене е във Вашата глава. В главите на хората влиза само това, което сами допуснат. Манипулацията е временно явление. Няколко кратното завръщане на БСП във властта го доказва. Бяха изгонени едва ли не с камъни от народа. Малко хора останаха в България, но не са само заблудени говеда, както ги нарича един друг „българин“ – Мишо Шамара – водач на червените ескадрони преди няколко години. Българинът все още умее да мисли и да взема правилното решение.

 6. Аз симпатизирам политиката на ГЕРБ. Тя е настроена за хората, не за чужди интереси а за хората. Това е едиствената партия която изслушва хората. Много ще е лошо обаче, ако не изберат добър лидер след Бойко Борисов. За мен избор на за габровлията няма да е добър. Той е пркалено абстрактен и вглабен. На държавата ще и трябва добър дипломат, смел и харизматичен, който обединява хората, с добрсъвестност, морал, знания, опит и визионер. Човек, който е съумил да управлява и да строи, човек способен да води и бъде следван от елита – това ще е най-трудно да обедини и непричини разцепление. ГЕРБ не бива да се оставят на чувства и кой на кога дължи и изберат най-заслужилия и най-харесвания от хората и членовете от ГЕРБ.

  Господ напред и ние след него и нека единствената народна партия съумее да запази човешкия си облиг и стремеж да помага на България и българите.

 7. Струва ми се че „десните“ стават все по-злобни, това личи и от изказванията на Христо Иванов, който уж беше по-умерен от Радан и компанията му.Това означава, че им върви трудно, прогнозите за евентуален техен успех са твърде песимистични-въртят се около 2 %, дори и обединени, което значи че пак могат да останат под 4% при нови избори. Само че това няма да се преодолее с омраза и охулване, да предложат нещо.Идеята че едва ли не предпочитат К.Н.със сигурност няма да им привлече нови избиратели. Или имаше един стар слух че Иван Костов предпочитал да дойде БСП, да стане много лошо и той да се върне на бял кон.Само че БСП дойде 2 пъти-веднъж с избори-през 2005 и веднъж с парламентарни трикове-2013 и всички видяхме какво стана. Тройната коалиция горе-долу го докрета защото НДСВ беше вътре и там имаше относително умни и свестни хора, но самото НДСВ беше сбор от кариеристи без кауза, т.е. каузата вече не е СС. Загубата на президентстките избори ог ГЕРБ/за която така и не разбрахме защо и как стана/ накара някои хора да си мислят че тази партия залязва и е дошло времето на „новите десни“ или тези които не знаят точно какви са. Ако някой е чел публикуваните стенограми от техните срещи от 2016-2017 г. /съдържанието на които никой не отрече/ ще установи че те едва ли не са се готвили за ПУЧ! Щеше да е смешно ако не беше жалко. В повечето нормални страни има ляво и дясно, малко център, а когато има разбиване на този модел , на власт идват популисти, както стана в Италия, донякъде в Австрия и за малко да стане във Франция. Не можеш да търсиш десни или център избиратели и да се обявяваш срещу член на ЕНП, нещо повече, да ги обиждаш, само защото избирателите предпочитат тях. Това не е начин за политически напредък.

 8. Върхът на дебилизма беше да разпилееш цялата енергия, която преливаше по Цариградско шосе, заради глупавото ви его и тъпотия, които, между другото, продължават и до днес. Върхът на дебилизма е, да не виждаш нищо хубаво в това, което се случва в България, от яд, злоба и творческа импотентност! Върхът на дебилизма е, да припознаваш като съюзници партии, довели България до финансов, морален и обществен фалит! Продължавай да си мечтаеш за корделка, гола или облечена, тя е същото, което си и ти – едно голямо злобно НИЩО!

 9. Ако Цветанов е в предизборният щаб и математика Константинов ,пак ще докарат процентите за да спечели ГЕРБ и ще ликуват ,че народа е избрал герберите.Стигнахме дъното и още копаем надолу , ядохме попарата на калинки и случайни неподготвени министърчета да опитат и БСП ,пък може да е за добро на народа.Ако не се получи ще ги свалим.Бойко знае как се свалят и пак да се възкачи на власт.

 10. Всички ние, включително Христо Марков и Бойко Борисов , знаем добре, че незаменими хора няма. Всяка историческа ситуация вади на преден план нужните хора, лидери. Историята намери Борисов и той не й изневери – гаранция е третия му мандат и светло политическо бъдеще. Същевременно е абсолютна простотия и провокация да се подема темата за това, кой ще подмени даден човек , все едно политик или не, преди да е назряла такава необходимост. Представете си, че един от съпрузите започне да коментира в семейството кой друг човек би искал да замени партньора му при евентуална смърт… Ами…гадно е от човешка гледна точка. А погледнато от политическа гледна точка, пак си е простотия да се сменя успешен политик. Има ли идиот, който да изведе от терена успешен футболен нападател? Кой пенсионира кон- бегач докато печели състезания? А Бойко Борисов е успешен, добросъвестен, добронамерен и има моето пълно доверие.

 11. От коментарите на красивите става ясно едно единствено нещо, искат си Нинова хората техен човек си е и на тях ще даде по нещичко.Доста дълго ще почакате за власт с боричкания караници раздробявания,а и бой няма да излъжете народа втори път да ви гласува доверие.

 12. Смешен плач е този.След 30 години видяхме,че дясна политика и политици в България няма скоро да има.Писанията на колегите за сетен път доказват това.Все още ни мъчи след социалистическото лутане.Та ние все още се чудим,център-ляво или център-дясно,но винаги да е център,т.с. и тако,и вако.

 13. Краси Петкова, защо трябва някой да се връща в кое да е от парчетата на сдс / с малки букви е /?
  Защо някой от тези 1 100 000 – 1 300 000 избиратели на ГЕРБ да се връщат някъде. Всичките гласоподаватели на ГЕРБ одобряват ЕНП. Гласуват за европейски депутати и еврокомисари пак от ЕНП .

  Тези, които не искат да признаят, че няма нормален българин, който да гласува за внука на Петър Берон са без алтернатива :))))
  Взимвайте си и Софиянски, и Синята пъпка, и се печете на някой готин плаж за спасипиринчета.
  Поздрави,

 14. Комплексари на оръжие.Обединявайте се.Плюенето е спорт.Вие сте най-компетентните.Само в ляво не можете да плюнете.Сърце ви не дава.И за чобани не ви бива от злобата в дребните ви душици. Водете ме някой ден и мен на мястото,където ви свеждат информацията за корупция и връзки.Няма само вие да я имате от първа ръка.Напсувах ви.

 15. Дори само факта че за 2017-та преките чуждестранни инвестиции в страна членка на ЕС са намалели с повече от 50% и темата не се разисква по медиите и в парламента казва достатъчно. Имаме си диктатор на конци и медиите налагат точно такъв. След два дни лети до Русия за инструкции от шефа.

  • Нали знаеш,че пишеш глупости внушени ти от къневци и ивановци?

 16. Постингът на Христо Марков е поредното падение на сините. Доказва, че всички бяха рожби на БКП и печатът, който тази партия им е ударила, е неизличим. За разлика от „простия милиционер“ Бойко МБ те още не са разбрали в каква държава живеят. Докога бе, „непрости“, ще смятате, че премиерът трябвало да ни бъде пример в живота? Никой не твърди, че Борисов и ГЕРБ са най-доброто на света.
  Но по-добро от Борисов и партията му след 1989 г. не сме имали – в България, а и на Балканите. Доказано признато е и от българите, и от Европа. Един съвет от мен към г-н Марков – озлобеният старец е една от най-грозните гледки на света.

 17. Враговете на Бойко Борисов са третосортни НЕКАДЪРНИЦИ.
  Борисов е политик и държавник, получил доверието както на мнозинството избиратели, така и на европейските лидери.
  На злостни НЕКАДЪРНИЦИ никой сериозен човек НЕ обръща внимание.
  Да си врякат, да си крещят!

  • И какво доверие е получил ББ? Държавата е членка на ЕС. Всички лидери се прегръщат, а той напира да го прави и води журналисти за да го снимат в единствения момент на близост и внимание. Нищо повече. Фактът че сме единствени под мониторинг заради липса на воля за борба с корупцията ясно сочи какво е реалното мнение към ББ и шайката крадливи комуняги.

 18. Крадците, маскирали се като „десни“ и техните наследници, не могат да бъдат алтернатива на работещите за държавата. Могат да бъдат алтернатива единствено на други крадци… 😉 🙂

 19. Жалко Христо,жалко!По вечеуважение имах към теб като съпартиец демократ!На тези ли вярваш,които разбиха СДС и Демократическата партия отрочетата от Кременчуг!

 20. С такива медии като Вевести как да имат алтернатива? Четвъртата власт си е на БСП т.е. ГЕРБ. Без нея няма как да бъде създаден качествен и независим проект. Четвъртата власт е най-удобният начин за промиване и омаскаряване. Както виждаме добре се пази стабилността на статуквото вече повече от век.

  • Втръсналите ни с еднотипните си „коментари“ хейтъри от „Фактор“, който ги изхвърли, се преместват със същата нечовешка злоба тук.
   Г-н Петров, направете го и Вие. Иначе се отваря ново отходно място.

 21. С такива медии като Вевести как да имат алтернатива? Четвъртата власт си е на БСП т.е. ГЕРБ. Без нея няма как да бъде създаден качествен и независим проект. Четвъртата власт е най-удобният начин за промиване и омаскаряване. Както виждаме добре се пази стабилността на статуквото вече повече от век.

  • Медиите на олигарсите Прокопиев, Донев, Дончев, Василев, централните телевизии с неясни крайни собственици, повтарящи досущ темите и тезите от медиите на същите олигарси, те от БСП или от ГЕРБ са? Същият Прокопиев, който нарежда на депутати, партийни лидери, НПО и журналисти, какво да говорят /виж стенограмите/, същият Дончев – несменяем продавец на руската газ в България, оня Василев дето се крие в Белгад и Донев, дето е роден в Белград…. Може, може да са от БСП, ама вашето уж лично мнение е досущ като това, което пише в медиите им.

 22. Ако не се посочи коя е алтернативата и с какво е по-добра,всичко е тролско хейтене Made by Drisnik News.

  • И едно магаре да сложиш, ще е по-добра алтернатива от еднокнижника Борисов.

   • Дааа знаем,всички разбрахме,че си искате Нинова във властта,ваш човек си е още от времето на приватизацията.

  • Той и бай Тошо нямаше алтернатива. Системата за това е работила.

   • Ти гласувал ли си за ТЖ?Аз не съм.Бащите на умните и красивите гласувана за ТЖ в ЦК.

 23. „Жалки сте бе“, Борисов и ГЕРБ управляват вече близо 10 години, без да са направили никакви реформи, и корупцията в България продължава да е на най-високи нива. Да не говорим за другите сектори като образования, здравеопазване и т.н. – нещата не само не се променят, а дори стават и по-зле. Кажи ми пиленце, когато си 10 години на власт и държиш цялата власт в ръцете си не си ли виновен? Или вие от ГЕРБ типично като комунисти, все други ви е виновен?

  • Дълго ще страдаме от Здравната реформа и Втория пенсионен стълб на най-великия реформатор от асистентите по Политикономия на социализЪма.

  • То пък Костов като направи едни реформи… Нали му дадохме цялата власт и в замяна нищо,в правителството агент до агент на ДС назначил. Псевно десните ви лъжат години на ред,а вие като много умни и красиви не забелязвате. Борисов просто пречи и на Костовистите и на Импексова това е истината.

  • Пак ли пускате лъжата за 10-те години управление на ГЕРБ? Щом не можете да смятате до 10, хич не се опитвайте да давате акъл.

 24. Не мога да ги разбера от коалиция „Борисов е виновен и анти Герб“, малко като в детската градина да сочиш някой с пръст, за да привлечеш внимание и да те съжаляват, че си жертва, та да станеш известен и може би успешен…Че кой има доверие на политици в ролята на жертви? Пораснете бе!

  • Това, че вие пишете, че не са направени реформи, не значи , че е истина. Има реформи, но ако вие ги признаете това ще значи, че трябва да признаете успеха на Борисов да управлява.

 25. 1/. 111-то място е резултат от фалшивата информация на псевдодесните НПО-та и псевдодесните кореспонденти на Дойче веле.
  2/. По повод темата за „еднокнижния“ Борисов, дъвкан с удовоствие от нарциса с младежка снимка „Нойзи“ и подпухналия Дайнов, чуйте как ги заби снощи с изказването си в края на „Панорама“ ерудитът г-н Петко Георгиев!

  • И без такива класации е видно, че Борисов и ГЕРБ са завладяли всички основни медии, припомням ти едно изказване на Вежди Рашидов преди няколко години, което само го доказва: „По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Ние оставихме всички мангизи да минават през банката /КТБ/ на тоя л….р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ – бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари“

  • Петко разката фалшивото протестърно професорче. Направо го размаза, като му напомни, че „по делата ги познаваме“. Ако си безплоден на дела, язък ти за докторлъка… 😉 🙂

 26. Лъжа е, че има избор между двете крила на БКП – ГЕРБ и БСП. ГЕРБ изпълняват в момента програмата на БСП. ГЕРБ са леви популисти, ГЕРБ ще строят АЕЦ Белене, при ГЕРБ България е най-корумпираната страна, при ГЕРБ няма свобода на словото в медиите, при ГЕРБ България е на второ място по смъртност в света, при ГЕРБ няма никаква промяна и нещата стават все по зле, при ГЕРБ няма осъдени за корупция и т.н.. При ГЕРБ има мутренски рекет и репресии, унищожаване на малкия и среден бизнес. Това е цинизъм комунистите от ГЕРБ да се дават като алтернатива на комунистите от БСП. Не, еднакво вредни са, но ГЕРБ вече за 10 години на власт не направиха, нищо, никакви реформи, никаква промяна и мантрата, че са най-малко зло е лъжла, защото отдавна не са.

  А тази статия е манипулативна, типично като за сайт на ГЕРБ, дава се едно мнение, и след това се излизат опорните точки от няколко коментара писани от щаба на ГЕРБ. Какво е това? Типично комунистическа пропаганда. Всяко действие на ГЕРБ е доказателство, че са мафиоти и комунисти.

 27. Със сигурност Борисов нее най добрият.Някой да посочи по добрият от него? Народът му даде трети мандат, въпреки постоянните атаки и оплюване по негов адрес.Костов,Кънев,Софиянски и цялата плеяда от провалени и компрометирани политици,никога няма да бъдат негова алтернатива.

  • Народът му дал трети мандат? Хаха! Не, купения вот, корпоративния вот, административния вот, пропагандната машина на Пеевски, репресиите, редактираните протоколи – това му даде трети мандат на Борисов. По модел на Путин управлява с лъжи, лъжи и пак лъжи!

   • Много елементарно си обяснявате загубите,нещо като гроздето е кисело.Щом не печелите значи ГЕРБ купуват,логиката ви е грешна,а вие още повече ще губите. Хайде кажете кои сте десните на умните и красивите, коя е партийката ви, не се ли раздробихте докато станахте на трохи? Дребнави хора, дребни партийки,това сте. Въобще не сте десни.

   • Тя пък Нинова изобщо не лъже нали?
    Затова народа я кръсти “ госпожа Лъжа“
    Няма по лъжлив и крадлив политик от нея!
    Доказано е с факти и документи!

 28. „Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава.“ От исковата молба на Бойко Борисов в съда.

  От това знаменателно съждение трябва да направим извод, че Б. Борисов е сравним с Луи ХIV /кралят-слънце/, халиф-султан Баязид, Карл Велики, Наполеон, Мао, колегата Шикългрубер и генералисимус Сталин.

  Позволявам си да твърдя, че българският премиер е напълно неспособен за своя пост, простоват, неук, неграмотен, със съмнително и престъпно минало /потвърдено от сводките на американските посланици в България/, страхлив, мнителен и невъзможен в случайно подарената му служба.
  За да е по-обидно за споменатия – същият е напълно некадърен тенисист и ритнитопковец.
  С характеристика доближаваща епохата на неолит и кроманьон можем да предположим, че Особата е кадърен да бъде чобан, хамал, каруцар или поне файтонджия.
  Споделената любов с азиатски диктатури е престъпление срещу нацията.

  • Злоба ли усещам? Слабия и нищожния винаги е озлобен.

Коментарите са ограничени.