Фандъкова покани колегата си Кличко в София

„Киев и София споделят общи ценности за толерантност между хората. Българският народ и нашият град може да се гордеят със своята история.”

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в Киев при откриването на площад на името на Димитър Пешев днес.

Кметът Фандъкова благодари на кмета на Киев Виталий Кличко за поставянето на паметна плоча на големия българин – Димитър Пешев, който играе ключова роля като подпредседател на Народното събрание за спасяването на българските евреи.

Кметът на София заяви също, че сме готови да работим заедно с кмета на Киев и неговия екип, да споделяме опита си в преодоляване на предизвикателствата пред големите европейски градове. Очакваме да посрещнем г-н Кличко в нашия град още тази есен, каза Фандъкова.

В събота кметът на София проведе лична среща с кмета на Киев Виталий Кличко. По време на срещата бяха обсъдени проекти, по които двете столици работят. Фандъкова покани Виталий Кличко да посети София.

1 Коментар

  1. Преди няколко дни, Борисов финтира медиите и обществеността, като противопостави визитата на Радев в Москва, на своята в Украйна. Не каза, че става въпрос за мачле. След като си направи кефа, ще замине за Москва за сериозни преговори. Ето как разбира той „балансирането“ между Киев и Москва.
    Дебелащина, но върви сред народа.
    Добре, че няма да влезе да играе, „да им покаже“, примерно да изпълни една дузпа и да я пребие до гол.

Коментарите са ограничени.