Софиянчета мият зъби за Гинес на 1 юни в Северния парк

Снимка: pixabay.com

На 1 юни – деня на детето, Столичният район „Надежда“ съвместно с дентална клиника организират най-голямото миене на детски зъбки, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

Събитието ще се състои от 10.00 ч. в „Северен парк“ – главен вход, София.

Инициативата ще се бори за рекорда на „Гинес“, като до момента подобно събитие не е провеждано в България, съобщи за БТА д-р Венета Павлова.

Мисията е „Здрави и бели зъбки за всички деца!“. „Най-голямото миене на детски зъбки“ ще бъде съпроводено с програма, много подаръци, забавления, песни и тематичен куклен театър за здрави зъби.

Основна цел на кампанията, която започна през месец април, е повишаване знанията на малчуганите по отношение денталното здраве и профилактиката. На над 500 деца от общинските детски градини в район „Надежда“ бяха направени безплатни прегледи, уточни д-р Павлова.

Столичният район „Надежда“ очаква всички деца и техните родители на 1-ви юни за най-голямото миене на детски зъбки, призоват стоматолозите на Силвестър Сталоун.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.