Социалният министър обеща: До края на юли ще имат закон за хората с увреждания

Бисер Петков
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков

До края на юли ще е готов нов Закон за хората с увреждания. Това увери социалният министър Бисер Петков, който се срещна с родители на деца с увреждания, предаде БНР.

Министърът пое ангажимент за осигуряване на допълнително финансиране и за изготвяне на индивидуална социална оценка за тези хора:

„Поне част от проблемите да решим с този закон! Ще работим и за това, което вие формулирате като „лична помощ“ – парични средства за хората с увреждания, които са в затруднения да се самообслужват. Ще работим да се случи и тази социална оценка, базирана на индивидуалните потребности, която е ключова. Разбирам, че вие с този протест искате по-бързо да се случи. Аз не мога да ви обещая, че всичко с магическа пръчка ще се промени. Разчитам, че заедно ще подобрим системата“.

Социалният министър даде обещанието пред майки на деца с увреждания, които днес изградиха палатков лагер до парламента в знак на протест от липсата на адекватна реакция на държавата към техните проблеми.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.