Вежди Рашидов поздрави д-р Стефан Константинов за кампанията за лечение чрез арттерапия

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов поздрави днес лично д-р Стефан Константинов, изпълнителен директор на Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания в София, за успешния старт на кампанията „Продължаваме“, която включва терапия чрез изкуство.

По идея на д-р Константинов в своеобразна изложбена зала е превърнато цялото пространство на просторния коридор, който свързва Клиниката по лъчетерапия с основния корпус на болницата. Там в момента са изложени 300 картини на български автори, а съприкосновението с творбите помага на пациентите и техните близки да преодолеят изпитанията, пред които ги поставя болестта.

Вежди Рашидов днес разгледа  галерията и насърчи усилията на д-р Стефан Константинов да привлече и творците в лечението на болните. „Сигурен съм, че изкуството е в състояние да помогне на човека да превъзмогне тежките моменти в живота си, затова намирам идеята на д-р  Константинов за много сполучлива и пожелавам успех на кампанията“, каза Вежди Рашидов.