Вежди Рашидов поздрави д-р Стефан Константинов за кампанията за лечение чрез арттерапия

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов поздрави днес лично д-р Стефан Константинов, изпълнителен директор на Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания в София, за успешния старт на кампанията „Продължаваме“, която включва терапия чрез изкуство.

По идея на д-р Константинов в своеобразна изложбена зала е превърнато цялото пространство на просторния коридор, който свързва Клиниката по лъчетерапия с основния корпус на болницата. Там в момента са изложени 300 картини на български автори, а съприкосновението с творбите помага на пациентите и техните близки да преодолеят изпитанията, пред които ги поставя болестта.

Вежди Рашидов днес разгледа  галерията и насърчи усилията на д-р Стефан Константинов да привлече и творците в лечението на болните. „Сигурен съм, че изкуството е в състояние да помогне на човека да превъзмогне тежките моменти в живота си, затова намирам идеята на д-р  Константинов за много сполучлива и пожелавам успех на кампанията“, каза Вежди Рашидов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.