Прокуратурата: Владимир Пелов е убит с три куршума (допълнена)

Владимир Пелов Илюстрация: bTV, МВР

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опит за убийство на Марио Панчев.

Това каза окръженият прокурор на София Наталия Николова на извънреден брифинг в Съдебната палата, предаде БГНЕС.

При среднощна престелка в центъра на Ботевград снощи, в 23 часа, на пешеходна алея зад музея в града издирвания избягал затворник Владимир Пелов беше убит от криминално проявения Панчев.

Панчев също е прострелян, в изключително тежко състояние в „Пирогов“.

На мястото на произшествието са намерени три оръжия – в тревната площ, на земята и в чантичка на Пелов.

Категорично починалият е Владимир Пелов, което бе доказано с декталоскопска експертиза тази сутрин. Разпитани са седем свидетели – близки на починалия както и лица, които са откарали пострадалато лице в болницата в Ботевград Марио Панчев, каза Николова.

Пелов има три наранявания – едно под мустака, другите – дясно бедро, дясна подбедрица. Имаме данни за две наранявания на пострадалия (Панчев – бел.ред.), в момента състоянието му не позволява да се предприемат процесуално следствени действия, не е в състояние и да бъде разпитан. Има информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград. Беше с брада, със суичър, шапка – външно изглеждаше съвсем различно, поясниха на брифинга.

Имаше информация, че Пелов се намира на няколко адреса, проверихме, но не го открихме, уточниха на брифинга.

От година и половина убитият в Ботевград беглец от затвора Владимир Пелов и простреляният Марио Панчев са били в много обтегнати отнишения, съобщиха пред журналисти в МС директорът на националната полиция Христо Терзийски и главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде bTV.

Преди години Пелов и Панчев са извършвали съвместно противозаконна дейност и е много вероятно Пелов да е издирвал и причакал нарочно Панчев, за да го ликвидира, за да не свидетелства срещу него.

На въпроса защо криминалният контингент е стигнал преди полицията до Пелов, двамата обясниха, че е точно обратното – Пелов е издирвал и чакал в дере Панчев, за да си разчистят сметките. Пелов се е канил, за да го убие, но Панчев е бил подготвен.