Премиерът: Президентът вече не е надпартиен

Бойко Борисов Снимка: EU2018BG

Борисов за случая с убийството на Владимир Пелов: Накарах се много на МВР, казаха, че са положили много усилия

Президентът Румен Радев беше надпартиен, но стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова, вече не е надпартиен.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Божурище. По думите му всички изказвания на президента Радев всеки ден са срещу правителството. „Всеки ден ние слушаме упреци за правителството, нито дума за опозицията. Нито дума за това, което през годините са сторили. Нито дума – само срещу правителството. Това не е равноотдалечен“, добави премиерът.

Борисов не разбира защо е оприличен като „слуга на Путин“, а президентът Радев е бил пръв там и за него няма подобни изказвания.

По повод бягството и последвалото снощи в Ботевград убийство на Владимир Пелов, премиерът коментира, че тази сутрин той „се е накарал много“ на ръководството на МВР. От вътрешното ведомство са му отговорили, че са били положили много усилия и старания за навременното залавяне на Пелов, но той 4-5 пъти се е измъквал от заложените му засади.

Борисов добави, че ще изчака вътрешния министър да се върне и да се направят нужните анализи по случая. „В никакъв случай не ми е приятно“, добави премиерът. Според него обаче проблемът е бил и в това, че има голям дефицит на полицаи.

„Много неща трябва да се променят, но мисля, че те много добри неща се направиха“, допълни Борисов и се надява, че от този случай ще бъдат изведени необходимите поуки, особено за хората, които работят в проследяването, задържането и издирването.

 

8 Comments

 1. И само да добавя: ако Вие имате господари, не пренасяйте това и върху мене. Аз господари нямам, има политическа сила, която одобрявам, ако оправдае доверието ми. ГЕРБ засега го прави. Не ми досаждайте повече, моля. И бездруго ми загубихте маса време.

 2. Другарю Борисов, я им дайте още 100 милиона от нашите пари сякаш ги давате от собствения джоб и положението ще се оправи. ОСТАВКА!

  • Дежурният трол на псевдо-дясно/левите.

   • Дежурният трол на ГЕРБ дебне и ако някой напише коментар критичен към бащицата Борисов на секундата го репликира без да каже нищо по коментара съвсем по тролски.

  • Хаха, кой си ти, че искаш оставка? Или по-скоро кой си ти, че Борисов да ти я даде?

   • „НЗ“, със сигурност не съм безмозъчна овца като теб, който каквото и да каже вожда му Борисов прекланя глава и слуша робски. Както с АЕЦ Белене. От ГЕРБ такива като тебе бяха против, когаго господаря ти Борисов казваше, че е „гьол“, сега, когато ще го рестартират, си първия защитник на проекта. Типична овца, без собствено мнение и робска психика.

    • Хаха, аз лично одобрявам да се изгражда нова ядрена мощност. И винаги е било така по отношение на мене.

    • До овцата с много мозък ГЕРБ-БСП… Очевидно си забравила, че когато Борисов наричаше Белене гьол, рашистите не ни бяха осъдили да им платим реакторите.И ние дадохме общо 3 млрд. лв.Всички дадохме тези пари, част от които бяха за комисионни на другарите от червената буржоазия. Сега, имаме реактори, имаме площадка, имаме инвеститори и е по-добре АЕЦ Белене да се построи.

Коментарите са ограничени.