Цветанов: Имаше достатъчно оперативен контрол по случая в Ботевград

Цветан Цветанов Снимка: Вевести.бг, архив

По случая в Ботевград имаше достатъчно оперативен контрол. Убеден съм, че адресът на Пелов е бил в общото полезрение на МВР, но просто не е бил проверен до момента.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за убийството на избягалия от Централния Софийски затвор Владимир Пелов в Ботевград, предаде Агенция „Фокус“.

„След представената информация от гл. секретар Младен Маринов мога да кажа, че подкрепяме усилията на МВР, за да реагират на всеки постъпил сигнал“, заяви той.

„След бягството всички от МВР бяха наясно, че ще упражни всякаква
възможна сила, ще използва и оръжие, само и само да избяга от служителите“, коментира Цветан Цветанов. „С този тежък случай виждаме, че Пелов е бил на територията на Ботевград. Текат процесуално-следствени действия, затова не бихме могли да имаме информация, която да коментираме“, обясни той.

Попитан смята ли, че са допуснати пропуски в работата по случая Цветан Цветанов посочи: „За пропуски можехме да кажем, ако не бяха предприети никакви действия. Имало е много сигнали и информация, които са анализирани и са
предприемани действия. Предполагам, че са използвани и СРС“.