Младен Маринов: Не е вярно, че в евакуирания в Ботевград блок е била приятелката на Марио Панчев

Младен Марино

Главният секретар на МВР Младен Маринов опроверга информацията, че в евакуирания в Ботевград жилищен блок е била приятелката на Марио Панчев, който застреля снощи Владимир Пелов.

Маринов беше в парламента във връзка с убийството в Ботевград, предаде БНР. По настояване на БСП Маринов запозна депутатите с подробности около криминалния инцидент:

„Не, тази информация не е вярна, че това е жената на този, който е стрелял, но процесуално-следствените действия имат връзка със случая. В апартамента във въпросния блок има намерени взривни вещества, общоопасни, и затова са извикани специалисти от Отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят, след което разследващите ще продължат с огледа“ – каза Маринов в парламента, където беше извикан за обяснения по случая. Маринов съобщи, че срещу избягалия затворник е стреляно с три пистолета със заличени номера, като той е получил четири огнестрелни рани, една от които в главата. В „Пирогов“ е настанено и второ лице, което е в тежко състояние в реанимация.

Главният секретар Младен Маринов заяви, че засега няма сигнал за изтичане на информация през издирвателния екип или през Областната дирекция на МВР:

„Екипът, който работи и който има пълната информация, е изключително малък, проверен и спазваме всички изисквания на Закона за класифицираната информация“.

От БСП не останаха доволни от чутото. Според депутата Иван Иванов единствено късметът е спасил гражданите на Ботевград при безразборната стрелба:

„Ръководството на МВР очевидно е абдикирало от своите ангажименти. Българските граждани към днешна дата не се чувстват сигурни, следва разстрел след разстрел. Това означава, че хората са взели закона в ръцете си. Никой не знае къде се намира другият престъпник, избягал от затвора заедно с него“.