Десислава Иванчева вече не е кмет на „Младост“

Снимка от фейсбук страницата на Десислава Иванчева.

Апелативният спецсъд отстрани окончателно от поста кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Решението бе взето късно снощи, съобщи в. „Сега“. 

Иванчева е обвинена във взимането на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Заедно с нея бе арестувана и заместничката й Биляна Петрова. Тя също вече не е на поста си.

Вчера в съдебната зала стана ясно, че и.д. кметът на „Младост” Румен Русев я е уволнил още на 4 юни, затова делото за отстраняване спрямо нея бе прекратено.

Иванчева и Петрова остават в ареста.

Междувременно стана ясно, че пиарът на район „Младост“ Петър Кърджилов ще обжалва решението на СОС за и.д. кмет. „Русев отказа да ми състави трудов договор, въпреки че бях допуснат от СОС до гласуване на и.д. зам.-кмет и имам валидни заповеди за назначаване, нещо повече имам волята на демократично избраният кмет на района именно аз да бъда изпълняващ длъжността кмет, коментира Кърджилов пред Bulgaria ON AIR..

Не разбирам защо г-н Русев иска да остане, при положение, че има заповед от мажоритарно избрания титуляр за неговото отстраняване. Г-н Русев е в конфликт на интереси, защото се познава със всички строителни предприемачи и е работил с тях, включително с г-н Ваклин, освен това само формално е излязъл от фирмата си. Знам за заплахи срещу г-жа Иванчева, г-жа Петрова и техните семейства от няколко месеца. Целта на статуквото е изцяло да изкорени идеята, че граждански кандидат може да заема успешно важни „партийни“ постове, каза още Петър Кърджилов.