ТИР затисна турски бус с 8 души в Ришкия проход

Линейка

ТИР е затиснал микробус с турска регистрация, превозващ 8 души в района на Ришки проход. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОДМВР-Бургас.

В 14.08 часа е получено съобщение за тежка катастрофа, възникнала на 2-3 км след с. Камчия в посока Шумен в района на Ришкия проход. Проходът е затворен за движение на всякакъв тип средства освен на аварийно-спасителните екипи. Коли от три районни управления, намиращи се в близост, са тръгнали към мястото на инцидента, към тях са се включили и коли от ОДМВР-Шумен.

На място е констатирано, че микробус (Мерцедес Вито) с турска регистрация, в който са се превозвали общо 8 души е затиснат под ТИР. Към момента спасителните екипи са успели да извадят 6 от хората, пътуващи в купето на микробуса. Те са откарани в шуменската болница за установяване на нараняванията им. Седмият човек е без наранявания, той е на мястото на инцидента. Водачът на микробуса все още се намира в купето на превозното средство. Не е ясно какво е състоянието му.

В момента към мястото на инцидента пътува тежка техника, която да превози тежкотоварния автомобил. По-този начин, след като се повдигне кабината на ТИР-а ще бъде освободен микробуса