Големият шлем против ГЕРБ

Евгени Петров

Днес срещу ГЕРБ беше направен опит за реализация на голям политически шлем. В което сигурно няма нищо лошо за сценаристите, стига да успее.

В рамките само на няколко часа управляващата партия заедно с коалиционните си партньори беше атакувана от три места. Президентът за пореден път нападна чисто политически управлението, БСП поискаха вот на недоверие, а Демократична България /ДБ/ – направо оставката на премиера.

И само наивник може да си мисли, че не са координирани от един център или една лаборатория.

Та забележете само как бяха разпределени ролите – Радев атакува заради състоянието на армията след катастрофата с хеликоптера, социалистите – заради сектора „Сигурност“, а ДБ – заради социалната политика и неприетата оставка на Бисер Петков.

Три атаки – една цел. Това поведение за БСП като опозиция е разбираемо -да внася вотове на недоверие и както се казва това й е работата (на Позитано комай друга работа нямат).

Социалистите имат да наваксват в критики, след като просто бяха принудени да подкрепят както размразяването на „Белене“, така и парите за модернизация на армията ни. А това хич не е по вкуса на войнствената Корнелия, защото сега всичко ще се припише на Борисов.

Трябва спешно да се търсят нови конфликти, за да се забрави колкото се може по-бързо успешното /по оценките на всички партньори/ европредседателство. И да потънат в небитието разпространяваните от същото БСП твърдения, че едва ли не щели да ни отнемат домакинството, помните ли?

При президентът нещата вече стоят театрално-водевилно. Поредната му груба атака и опитът да се противопоставят парите за армията на санирането накара ГЕРБ да даде извънреден брифинг на който Радев получи остри отговори от цели трима министри. Цветанов открито заяви, е това е поредното политическо позициониране на президента и подкрепа за БСП, а Горавон ясно посочи, че очевидно конституционната дреха очевидно му е тясна.

И тук всичко се връзва. Затвърждават се подозренията, че Радев иска да прави свой политически субект, но никой не е казал, че ще стане веднага. С поведението си на опозиционен политически критикар той продължава да се позиционила в лявото или лявоцентристкото политическо пространство като алтернатива на това управление и ще продължава да трупа рейтинг на борец срещу неправдите и за справедливост, както и политически опит, който толкова му липсва сега.  Партийният проект очаквайте най-рано след 3 години.

ДБ са най-безинтересни. Те са беквокали. Тяхната работа като извънпарламентарна опозиция е да пишат декларации, да се снимат пред или зад транспаранти и да клатят лодката. Унизително е, че избраха за политическите си цели една толкова деликатна и чувствителна тема като мъката на майките с деца с увреждания…

Проблемът при тях е, че ако случайно лодката се обърне, те нито имат спасителни пояси, нито знаят да плуват. И най-важното, никой няма да хукне да ги спасява. Но за това очевидно ще му мислят, когато я обърнат. Важното е, че волно, или неволно, съзнателно, или не играят на страната на левите сили.

И ако се питате „защо точно сега“ – ами защото европредседателството изтича и както бяха обещали от БСП – ще трябва да се поема курс към предсрочни избори.

Нищо, че самите те не са сигурни, че ги искат.

16 Comments

 1. Lyubomir Marinov

  БОЙКО Е ВИНОВЕН – КАВЪР
  Пих „бояръшник“ отровен –
  зная, Бойко е виновен.
  После хванаха ме в КАТ
  и зная – Бойко виноват.
  Глобата платих накрая –
  Бойко е виновен, зная.
  Жена ми май изневерява,
  Бойко…нещо ме съмнява.
  Вноска за кредит пропих
  и в Бойко пак се усъмних.
  И че съм дебил ,тъпак , глупак
  май… Бойко е виновен пак.

 2. Има един лаф:“Подай пръст, ще ти изяде ръката“! За всичко написано има само един виновник и той се казва Борисов.Толерантен с Радев, толерантен с Нинова, толерантен с Христо Иванов и един известен „генерал“ и най-вече толерантен с всеки, кой надуе свирка под прозореца му на „Дондуков“1. Медийната му политика – под всякаква критика след като прононсирания доносник на ДС Коритаров-Алберт всеки делник чете по три часа проповеди по ТV Европа. И калпав кадровик – в предишното Народно събрание си вкара в гащите „таралежа“ Методи Андреев, в сегашното – друг агент на ДС, Георги Марков и коалиционните му партньори! Трети път няма да има,г-н Борисов! А когато човек падне от високо – боли. Тогава ще си преброите и приятелите!

 3. Защо не се коментира под какъв документ сложи подписа си Р.Радев в Полша???”Ролята на НАТО и опасността от Русия…Казано най общо.В Русия пък беше за “вечна дружва”…БСП мълчи,ГЕРБ също,политическите курифей и пенкилери също.Защо??

 4. Тъпия фатмак изглежда не знае, че и децата знаят, че санирането се извършва с ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА! И няма НИЩО ОБЩО с парите за модернизация на армията!

 5. Стигна до там сегашният пРезидент, че да обвинява в убийство. Ама, кого? Ако лобизмът, който убива се отнася до покупката на вертолета, който катастрофира – това означава, че обвинява собствената си партия. Ако злостната реплика е пророческа, в смисъл, че сегашният план за поръчки на машини за армията е лобистки и в бъдеще ще доведе до смърт на хора, то този план е гласумван от три партии – пак неговата БСП, ОП и ГЕРБ. Не е ясно кого и в какво обвинява, няма смелост и доблест да каже нещо открито и да го защитава.

 6. Зящо триете мнения критични към властта, а на троловете на ГЕРБ, които обиждат и псуват ги оставяте?

 7. Добре, значи може да пишем за Лаборанта, Мунчо, Кобилата,Пелтека, Спинозния!! Ха сега да видим!

 8. Всички са прозрачни .Власт искат .Цената ,без значение.,А новите стари демократи.много често взе да им се случва да са в синхрон с комунистите. Та.хич не вярвам да е неволно.

 9. Всички са прозрачни .Власт искат .Цената ,без значение.,А новите стари демократи.много често взе да им се случва да са в синхрон с комунистите. Та.хич не вярват да е неволно.

 10. По-добре не може да се каже! Браво, г-н Петров!!!

 11. КПСС – БКП , КПСС – БКП … АБЕ , ТИЯ ИДИОТИ НЕ УМРЯХА ЛИ ???

  • Не, но ЗМИЯТА ХАПЕ НАЙ-МНОГО, преди да УМРЕ

 12. Перфектен и задълбочен анализ.И най-важното-обективен.Но някои другари си искат отново в .“ Работническо дело“ и да славят БКП и великото благоденствие по време на соцправителствата.

 13. Трият се само тези коментари, в които се съдържат нападки, обиди и клевети към конкретни личности при които името е споменато. Моля да спазвате добрия тон.

Коментарите са ограничени.