СДСМ: Георги Иванов показа, че е политическо беззаконие и партийна марионетка

„Георги Иванов работи във вреда на гражданите, против Македония и против македонското бъдеще. С днешните си позиции, самият Иванов потвърди, че не е президент на всички граждани, а само партийна марионетка на ВМРО-ДПМНЕ, политическо беззаконие на Никола Груевски“.

Това гласи реакцията на управляващата партия „Социалдемократически съюз на Македония“ (СДСМ) на позицията на президента на страната Георги Иванов, че няма да подпише постигнатият във вторник договор за името, предава скопското електронно издание „Слободен печат“, цитирано от „Фокус“.

Изданието представя цялата позиция на партията без редакторска намеса.

„Цели 9 години Иванов не направи нищо за Македония, не направи нищо за гражданите“.

„Мълчеше за масовата приватизация, за нападението над парламента на 27 април, за натиска над медиите, за арестите и затварянията на журналисти, за газенето на демокрацията, за човешките права и свободи“.

„Иванов се показва само, когато трябва да легализира десетилетия на престъпления, да помилва престъпници, да защити насилници. Очевидно все още действа в тяхна полза“.

„Ако беше възможно членството в ЕС и НАТО без решение на спора с Гърция, както днес твърдеше той, защо през изминалите 9 години Иванов и ВМРО-ДПМНЕ не постигнаха това?“

„Договорът, с който се слага край на 25-годишният спор, който дърпаше Македония назад, защитава и затвърждава македонската идентичност и осигурява пълноправно членство в НАТО и започване на преговори с ЕС“.

„Осигуряването на македонското бъдеще и бъдещето на гражданите е истински патриотизъм. Това е непознат термин за Иванов““.

„Гражданите трябва и ще имат последната дума – на референдума“.

„Десетилетията на поражения бяха достатъчни, сега е време за победи“.

„ДА, за македонското бъдеще!“

2 Comments

  1. А Р. Радев щял да го приема утре с почести?!?

  2. Георге Иванов още не е получил гаранции за светлото си бъдеще и сега си вдига цената. Обаче, не уцели момента. Окъсня. Български глупак. Все се осланяме на втория си акъл. Силната позиция, бъдещето, днес са на СДСМ. Чак не мога да повярвам, че одобрявам социалисти. Но Господ си прави шеги с нас и така ни показва, че трябва да сме по-критични към себе си, и по-смирени.

Коментарите са ограничени.