Борисов отказва среща с македонския президент, Захариева също няма да го приеме

Премиерът Бойко Борисов отказва срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планирана за утре сутрин. Това пише  „24 часа“, като се позовава на свои сигурни източници.

Държавният глава на Македония е вече у нас и по програма първо ще бъде приет от президента Румен Радев. Срещата на Иванов с Борисов е част от официалната програма на неговата визита.

Премиерът Борисов е разпоредил на външния министър Екатерина Захариева също да не приема македонския президент, твърдят още източниците на „24 часа“.

Причината да отказа на двете срещи е абсолютно арогантното поведение на Георге Иванов вчера по отношение на постигнатото споразумение за името в спора между Гърция и Македония.

Скандалът е изключително мащабен, споделят осведомени. Не само Атина – абсолютно всички в ЕС са разочаровани от поведението на македонския президент и оценяват действията и изявленията му като много лош начин да се саботира процесът по постигане на споразумение и процеса на евроатлантическа интеграция на Скопие.

Информирани източници потвърдиха новината за Вевести и уточниха, че тази сутрин Борисов и Захариева са провели телефонен разговор. Външният ни министър е потвърдил, че няма да приеме македонския президент.

Иванов първо на практика изгони премиера Заев и външният министър Димитров вчера, след което в обръщение заяви, че няма да подпише постигнатата договорка за името „Северна Македония“.

3 Comments

  1. Точно така се прави!Браво!!!

Коментарите са ограничени.