Вигенин: Отказът на Борисов да се срещне с Георге Иванов е намеса във вътрешен спор в Република Македония

Кристиян Вигенин

„Струва ми се, че това е една доста директна намеса в един вътрешен спор в Република Македония“ – така председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Кристиан Вигенин /“БСП за България“/ коментира отказа на премиера Бойко Борисов да се срещне с македонския президент Георге Иванов, който е на посещение у нас.

Депутатът обаче отбеляза, че иска да чуе позицията на премиера по този повод, съобщи БТА.

Този отказ си го обяснявам с това, че само преди ден пък македонският президент отказа да коментира споразумението между Гърция и Република Македония за името с македонския премиер, каза Кристиан Вигенин. Според него обаче посланието трябвало да е по-позитивно. От моя гледна точка премиерът трябваше да обясни на президента, че ситуацията в Република Македония изисква повече разум, мъдрост, по-силен ангажимент за търсене на решение, а не политически демонстрации на каквито бяхме свидетели вчера, посочи депутатът от левицата.

Не си спомням подобен случай, поне в най-новата ни история, коментира Кристиан Вигенин. „Може би се е случвало да няма такъв прием, но когато това не е планирано предварително в програмата. Доколкото разбирам, то е било планирано“, добави той.

4 Comments

  1. Колкото до Вигенин, неговите външнополитически успехи и тези на премиера му по същото време, са общоизвестни. Така че като даде съвет, правѝ обратното и няма да сгрешиш!

  2. ивАнов лъже, че е отказал да коментира споразумението между Гърция и Република Македония за името. Стрина му ли съобщи, че няма да го подпише? Или това не е коментар?!

  3. Защо не е поднесъл цветя на паметника на Самуил този македонски президент? Защо избяга от панихидата на българското военно гробище? О цялата българска територия и от всички личности в общата ни или само в българската ни история не можа да намери нито един, който да заслужава с нещо да бъде почетен, а отишъл на гроба на „незнайния войн“, като гост от африканска държава, нещо безлично и далечно…

Коментарите са ограничени.