Радев и Иванов с критика към Борисов: Търсиш ли диалог, не трябва ти самият да бягаш от него

Двамата президенти дадоха пресконференция след срещата помежду си

Когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият да бягаш от него. Това каза на пресконференция президентът Румен Радев след срещата си с държавния глава на Македония Георге Иванов във връзка с отказа на премиера Бойко Борисов да се срещне с македонския президент.

„Надявам се нашите приоритети за Западните Балкани да не се сведат само до прегръдките и да не абдикираме от проблемите. Според мен България трябва да търси интензивни контакти и диалог не само с правителството на Македония, но да търси диалог и с президента, опозицията и т.н. Само така ще имаме конструктивни и приятелски отношения“, посочи Радев.

От своя страна президентът на Република Македония Георге Иванов посочи, че премиерът Бойко Борисов си носи отговорността за отказа от среща, но така не реализира основната цел на европредседателството си.

„Бойко Борисов е премиер на страна, която председателства ЕС, и постоянно говори за диалог. Но с този негов жест той заема страна и не реализира основната цел на председателството си“, коментира Иванов.

7 Comments

  1. Тоа каунь щом си отвори устата и поредната глупост се появява. Даже и да се прозява …

  2. Безродници и предатели,марш в Сибир, за да има мир!

  3. Жалки комунистически издънки!!!!!!!!!

  4. Бойко да си го премести в другия крачол.Щом руските подлоги го критикуват,значи е прав.

  5. Жалки плазмодий, които ще бъдат изхвърлени от собствените народи съвсем скоро …

  6. Как пък не взе страната на Българи поне веднъж.

    • И той вече не знае чия страна да вземе. Ту е с НАТО, ту е с Путин, ту с ЕС. След последната декларацията от Варшава ( да не се бърка с предишното посещение) някой интересува ли се кога на чия страна е?

Коментарите са ограничени.