Фестивалът From Page to Stage отново във Варна с Ивайло Христов и Димитър Коцев – Шошо

След успешното първо издание на тридневния фестивал, посветен на писане за сцена и екран, през 2018 г. From Page to Stage отново се завръща във Варна с по-богата програма, повече гости и нови лектори. До момента са известни и имената на двама от тях – проф. Ивайло Христов и Димитър Коцев – Шошо.

От 6 до 9 септември From Page to Stage ще събере най-обещаващите млади гласове в българската драматургия, които ще работят по своите проекти за сцена и екран под ръководството на едни от най-изявените имена в българското кино, театър и литература.

В рамките на 4 дни, 9 млади таланта ще имат възможността да подготвят своите проекти за реализация, ще развият своите умения и ще могат да представят работата си пред режисьори, продуценти и сценаристи.

Успоредно с това, From Page to Stage ще предложи на широката публика срещи с международни гости – режисьори, сценаристи и продуценти – както и прожекции на техни творби.

Амбицията на организаторите е събитието да промотира младите таланти в българската драматургия и да им помогне да развият уменията, необходими за осъществяването на техните проекти на международно ниво.

До 31 юли From Page to Stage набира кандидатури на [email protected]

Участието във фестивала е напълно безплатно.

Пълният списък с ментори и гости ще бъде обявен съвсем скоро.