Десислава Атанасова: В БСП липсва експертиза и професионализъм по темата „Сигурност“

Десислава Атанасова. Снимка от бТВ
Според нея мотивите са странна смесица от сигнали на хора в интернет, от бивши депутати към други бивши депутати и коментари за отношенията между министри и вицепремиери

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която подаде оставка, предполагам, е била наясно, че пътува в бизнес класа, което е неприемливо.

Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод скандала със скъпия самолетен билет, с който е пътувала Димитрова за конференция в Ню Йорк. Той е бил купен в последния момент за около 8 хиляди лева и съвпадна с протестите на родители на деца с увреждания.

„Има проблеми в социалната система, говори се всеки ден за липсата на средства за хора, които се нуждаят. Смятам, че е неетично и нелогично”, допълни Атанасова.

В ГЕРБ не са изненадани внасянето на вота на недоверие към кабинета от БСП, каза Атанасова. По думите ѝ от доста дълго време БСП са търсили секторна политика, която да атакуват.

В коментар на мотивите към вота тя отбеляза, че липсата на всякакъв професионализъм и експертиза вече си личи  явно и категорично в парламентарната група на БСП.

В годините назад в БСП е имало хора, които са разбирали от сектор „Сигурност”, а сега вносителите на вота нямат допирни точки в този сектор, заяви Десислава Атанасова.

Според нея мотивите са доста странна смесица от сигнали на хора в интернет, сигнали от бивши депутати към други бивши депутати и коментари за отношенията между министри и вицепремиери в настоящото правителство.

„Да, в МВР има проблем. Не мисля, че някой от нашата парламентарна група го е отрекъл”, призна още Атанасова. „Нещата се анализират, обърна се сериозно внимание по-скоро на професионалната страна на нещата. Надявам се, никой не очаква, че министърът, който е политическото ръководство и не е от системата на МВР, е на място навсякъде, където има престъпление”, допълни тя.

4 Comments

 1. Деси каза това, което и народа го знае.
  Назад в годините, когато БСП управляваше се сетете кои бяха министри на МВР?
  Какви престъпления се направиха, и колко бяха разкрити?
  Няма нужда аз да споменавам разграбването на банките, мафиотските убийства, отвличания, убийство на висш прокурор, и още куп други неща.
  Да припомним и загражденията около праламента, и чашата преля.
  Та тея тъпоъгълници- комунистите, трябва да станат по ниски от тревата и да не се обаждат, било то по социалните мрежи или от парламентарната трибуна.

 2. Деса е доказателство, че със секс политическа кариера се прави.

  • Имах един приятел – арабин. Та той казваше – „Всеки знае себе си“ – демек, всеки оценява другите през призмата на собствените си ценности. Няма да уточнявам, какъв извод си направих за теб.

 3. Единствената „експертиза“, която никога не е липсвала на БСП, е в кражбите! Били те преки или през „проекти“, „шлемове“ и други иновативни за Коминтерна технологии…

Коментарите са ограничени.