ГЕРБ: Подозираме, че опозицията завижда и ревнува, защото се справяме добре с проблема с мигрантите

Данаил Кирилов Снимка: Вевести.бг
В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето, посочи председателят на Правна комисия  в НС Данаил Кирилов

Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите.

Това каза председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на извънреден брифинг в централата на партията, предаде „Фокус“.

„Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ“, каза Кирилов. Той благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното поведение, което е афиширала опозицията.

„Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни ангажименти, а ще се консултират и консолидират позиции, т.е. че ще се преговаря по ключови проблеми в този въпрос“, каза Кирилов, визирайки днешната среща на европейските лидери в Брюксел, посветена на темата с миграцията.

В същото време БСП правят отчаян опит да се изведе истината за мигрантите извън контекста и да се опорочи, каза още Данаил Кирилов.

„В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето. Да противопоставим чужденците на българската работна ръка. Никой не е проявявал такива идеи“, каза Кирилов. По думите му бруталността на тезата на Корнелия Нинова в петък e провокирала дори представителите на коалиционните партньори от „Обединени патриоти“ да реагират мигновено, докато премиерът е пътувал до Народното събрание.

„Няма никаква връзка нито с демографията, нито с политиката по заетостта на лицата с решението на казусите по миграцията. Ние стриктно разграничаваме и премиерът дебело и многократно в петък разграничаваше двете категории – на пострадалите от война и икономическите мигранти“, посочи Кирилов.

1 Коментар

  1. ЕХ НИНОВА,В АМЕРИКА ЛИ ИСКАШ ДА ИЗБЯГАШ ОТ ЛЮБОВТА НА ТВОИТЕ СЪПАРТИИЦИ…

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.