ГЕРБ: Подозираме, че опозицията завижда и ревнува, защото се справяме добре с проблема с мигрантите

Данаил Кирилов Снимка: Вевести.бг
В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето, посочи председателят на Правна комисия  в НС Данаил Кирилов

Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите.

Това каза председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на извънреден брифинг в централата на партията, предаде „Фокус“.

„Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ“, каза Кирилов. Той благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното поведение, което е афиширала опозицията.

„Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни ангажименти, а ще се консултират и консолидират позиции, т.е. че ще се преговаря по ключови проблеми в този въпрос“, каза Кирилов, визирайки днешната среща на европейските лидери в Брюксел, посветена на темата с миграцията.

В същото време БСП правят отчаян опит да се изведе истината за мигрантите извън контекста и да се опорочи, каза още Данаил Кирилов.

„В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето. Да противопоставим чужденците на българската работна ръка. Никой не е проявявал такива идеи“, каза Кирилов. По думите му бруталността на тезата на Корнелия Нинова в петък e провокирала дори представителите на коалиционните партньори от „Обединени патриоти“ да реагират мигновено, докато премиерът е пътувал до Народното събрание.

„Няма никаква връзка нито с демографията, нито с политиката по заетостта на лицата с решението на казусите по миграцията. Ние стриктно разграничаваме и премиерът дебело и многократно в петък разграничаваше двете категории – на пострадалите от война и икономическите мигранти“, посочи Кирилов.

1 Коментар

  1. ЕХ НИНОВА,В АМЕРИКА ЛИ ИСКАШ ДА ИЗБЯГАШ ОТ ЛЮБОВТА НА ТВОИТЕ СЪПАРТИИЦИ…

Коментарите са ограничени.