Земеделците на Спас Панчев напускат, ПГ на БСП остава с двама депутати по-малко

Спас Панчев. Снимка от АБВ.

БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС „Александър Стамболийски“ напуска коалиция „БСП за България“, съобщава НОВА.

Вчера на партиен конгрес е взето това решение, но мотиви за него все още не са съобщени. Левите земеделци имат двама депутати в БСП – лидерът на партията Спас Панчев и Димитър Георгиев.

Така народните представители на левицата намаляват до 78. „Позитано“ 20 коментира, че земеделците се държат некоректно и БСП ще реши какво да прави на заседание в понеделник. Оттам заявиха още, че ще се събират на заседание в понеделник и ще вземат решение по създалата се ситуация.

„Продължава едно такова отношение на голямата партия в коалицията, като че ли другите партии са длъжни само да гласуват и няма място те да участват по друг начин“, коментира пред БНР Спас Панчев.

Нинова пък каза, че общински съветници от земеделците гласуват срещу кметове на БСП.

„Ние сме подписали предложението за вота на недоверие и ще го гласуваме така, както гласува парламентарната група на Коалиция „БСП за България“, представителите на земеделския съюз ще подкрепят внесения вот на недоверие обясни Панчев.

Той допълни, че решението за напускане на коалицията е продиктувано от желанието формацията да се яви самостоятелно на местните избори и от пренебрежителното отношение на БСП към малките партньори.