Борисов ще се срещне с превозвачите в Министерския съвет

Снимка: Вевести.бг
Ако не постигнем желания резултат от срещата при премиера, протестните действия ще продължат, заканиха се от бранша

Премиерът Бойко Борисов откликна на това, че искаме среща с него, за което сме му благодарни. Поканени сме да отидем на среща с него в 11.00 часа в Министерски съвет.

Това каза пред журналисти Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, цитирана от „Фокус“.

„След приключването на срещата ще знаем как ще продължим действията си по-нататък“, обясни тя. „Очакваме положителен развой на събитията. Премиерът да заеме положителна позиция в името на това браншът да се развива в правилната посока, да защити демократичните принципи на България за свободно сдружаване, свободна стопанска инициатива и развитие на всички сектори“, заяви Магдалена Милтенова.

Тя каза още, че законопроектът дублира изцяло Закона за автомобилните превози. „Такъв закон няма в нито една европейска страна“, заяви тя.

„Ако законопроектът за Българска автомобилна камара стане факт, това ще бъде началото на едно голямо национализиране на цялата държава. Не смятам, че премиерът Бойко Борисов иска да постигне това“, коментира Милтенова.

„Бизнесът, браншът трябва да вземат бъдещето в свои ръце. Това ще се случи след изтеглянето на законопроекта“, обяви тя. „Ако не постигнем желания резултат от срещата при премиера, протестните действия ще продължат“, каза още Магдалена Милтенова.